Præster anbefaler vielser af homoseksuelle

I fremtiden skal homoseksuelle par kunne indgå registreret partnerskab i kirken og ikke kun på rådhuset. Dermed er ligestillingen med heteroseksuelle par næsten fuldendt. Sådan lyder anbefalingen, når et udvalg med Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, som formand i dag afleverer en rapport om emnet til kirkeminister Birthe Rønn Hornbech (V). Det erfarer Politiken onsdag.

Udvalget, der består af flere biskopper, præster og andre engagerede i folkekirken, vil ifølge Politiken anbefale ministeren at ændre loven, så homoseksuelle kan få både den juridiske registrering af partnerskab og en velsignelse i kirken.
Ritualet for homoseksuelle skal adskille sig en smule fra den traditionelle vielse. Præsterne anbefaler ikke, at man bruger ordet 'ægteskab' eller taler om skabelsen, da de begreber menes at hænge nøje sammen med forholdet mellem mand og kvinde.
Udvalget har dog været splittet i spørgsmålet. Derfor vil rapporten også indeholde flere mindretalsudtalelser. Blandt andet fra tidligere formand for Folketinget Christian Mejdahl (V), som på grund af sit engagement i folkekirken har været et af udvalgets 12 medlemmer: »Jeg har ikke kunnet forlige mig med tanken om, at man laver ritualer, der lægger sig så tæt op ad det traditionelle ritual for indgåelse af ægteskab. Og det vil jeg holde fast i«, siger Christian Mejdahl til Politiken.
Udvalget anbefaler samtidig, at præster af samvittighedsgrunde fortsat skal have mulighed for at sige nej til at vie homoseksuelle. Dermed kan præsterne holde fast i deres såkaldte frihedsrettigheder.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere