Præst behøver ikke tro på Jesus genopstandelse - fysisk

En præst i Sydhavn Sogn fortalte sidste år, at han ikke troede på Jesus genopstandelse og derfor stak sognebørnene en "nødløgn". Nu siger hans chef, at det er i orden.

Foto: TV 2 Lorry

- Præst Per Ramsdal satte hele præstestandens troværdighed på spil, da han sagde at han ikke troede på Jesus genopstandelse, siger Anders Gadegaard, domprovst i København og dermed chef for præsten.

Se indslaget "Jesu opstandelse" her.

Og Per Ramsdals udtalelse i Jyllandsposten sidste år, udløste da også straks en tjenstlig samtale og et et såkaldt "mentor-forløb" på ni måneder.

Det er ikke første gang, en præst fra hovedstadsområdet kommer på kant med folkekirken. Det er godt ti år siden, Taarbæk-præsten Thorkild Grosbøll blev kendt som præsten, der ikke tror på gud.

Se indslaget "Grosbøll støtter Ramsdal" her.

Nu siger domprovst Anders Gadegaard til Jyllandsposten at Per Ramsgaard ikke behøver forandre sin tro.

- Vi har prøvet at forklare Per Ramsdal at det ikke er særligt interessant at fortælle folk hvad man ikke tror på. Man skal prøve at forklare mennesker hvad det at tro på Jesu opstandelse betyder.

Så Per Ramsdal behøver ikke tro på at Jesus genopstod fysisk, men mere på begrebet genopstandelse, forklarer domprovsten i dag i Jyllandsposten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?