Politiske kollegaer sender tanker til sygemeldte Sass Larsen

Socialdemokraten Henrik Sass Larsen har mandag formiddag meldt ud, at han ikke er til rådighed i en ny regering på grund af en depression.

Foto: Ritzau Scanpix

I løbet af kort tid er det strømmet ind med opbakkende reaktioner og støttende kommentarer til den nu sygemeldte socialdemokratiske politiker Henrik Sass Larsen.

Gruppeformanden har i månedsvis kæmpet med en depression, men har nu få dage efter valget fundet ud af, at han ikke er blevet frisk nok til at varetage en politisk opgave i en ny regeringen.

Han har derfor sygemeldt sig.

02:46 Luk video

Det har fået kollegaer på tværs af partier til at komme med ønsker om en god bedring til den tidligere socialdemokratiske gruppeformand.

Sygemeldingen blev meldt ud på Henrik Sass Larsens egen profil, hvor det er strømmet ind med kommentarer fra kollegaer på begge sider af det politiske spektrum.

Den tidligere statsminister, Lars Løkke Rasmussen har blandt anden kommenteret:

"Kære Henrik. Det gør mig overordentlig trist, at du endnu ikke er ovenpå. Ved, du har slidt og slæbt for at bringe dit parti i den position, I er i nu, hvor der forhandles regeringsdannelse. Kunne på det personlige plan i den grad unde dig at være med i netop det," skriver den tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen og slutter af med at ønske sin tidligere kollega god bedring:

  Foto: Facebook

"Jeg ønsker dig alt det bedste. Håber virkelig, at alle respekterer dit ønske om fred. Bh. Lars Løkke"

Også den nyvalgte folketingspolitiker Pernille Vermund, der er formand for partiet Nye Borgerlige, har kommenteret opslaget:

"Trist at høre. Håber, at din forståelse af problemerne i udlændingepolitikken vil bestå i Socialdemokratiet trods dit fravær. Held og lykke fremover."

Fra Henrik Sass Larsens egen politiske fløj er der også hilsner:

"Rigtig god bedring, Sass. Vigtigt at passe på sig selv i det her ræs. Alt det bedste fra os," Skriver partiformand for Enhedslisten Pernille Skipper.

Også Pia Olsen Dyhr sender tanker hans vej: 

Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard, der i den seneste valgperiode har siddet som formand for Folketinget er også på banen med opbakning.

"Alt godt fremover herfra. Tak for vores samarbejde som Folketingets Formand og gruppeformand," skriver hun.

Henrik Sass Larsen har i sin ungdom siddet som formand for DSU. 

Også herfra lyder tanker: 

"Han har været og er en af DSU’s bedste venner, og en stor politiker. Vi ønsker ham alt det bedste og glæder os til at se ham igen."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik