Politisk enighed om Songül-aftale

Cirka 30 børn kan nu søge om familiesammenføring efter nye og mere lempelige regler trods tidligere afslag.

Songül Yüksel Foto: TV2/Lorry

Et flertal i Folketinget er enige om en lovændring, så gymnasieeleven Songül Yüksel og andre børn kan søge om familiesammenføring efter nye og mere lempelige regler, selvom de opholder sig ulovligt i Danmark.

Se Meningsmaskinen fra 19.2.14 om Songül Yüksel

Flertallet består af regeringen, SF, Enhedslisten og Konservative. Dansk Folkeparti meldte sig allerede tidligt ud af forhandlingerne, mens Venstre og Liberal Alliance ikke kunne finde fælles fodslag med de øvrige i de afsluttende forhandlinger.

Se indslag: Sidste chance for Songül

Sagen begyndte i februar, hvor det kom frem, at 19-årige Songül Yüksel står til at blive smidt ud af Danmark, selvom hun ikke har kontakt til sin mor og bedstemor i Tyrkiet.

Ligesom cirka 30 andre kan hun ikke søge om familiesammenføring, fordi

hun allerede har fået afslag og altså er blevet ulovligt i Danmark.

Siden afslaget er der dog blevet indført mere lempelige regler, som bestemmer, at børn ikke skal sendes tilbage til en forælder, de ikke har kontakt med.

I sidste uge præsenterede justitsminister Karen Hækkerup (S) Folketingets partier for et udkast til en lovændring, der vil gøre det muligt for børnene at få prøvet deres sag efter de mere lempelige regler fra 2012. Og det er altså det, man nu er blevet enige om.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik