Politimand angrebet af tyve - to uskyldige anholdt

Et drama udspillede sig i går formiddags på Erik Gudmandsvej i Ålsgårde ved Helsingør, hvor et par rumænske mænd pludselig fandt sig selv liggende på maven på de iskolde fortovsfliser med hænderne omme på ryggen - i håndjern.

Det skete efter, at en kollega til politifolkene på Helsingør politigård havde ringet og anmeldt et indbrud i sit hjem på Erik Gudmandsvej, skriver Helsingør Dagblad.
Flere patruljer blev sendt til stedet for at få fat i de skyldige, men gerningsmændene var stukket af, da patruljerne nåede frem til politimandens hus.
Under en rundering af området stødte patruljerne på en bil med to rumænske mænd i. Personerne svarede ganske godt til beskrivelsen af de to gerningsmænd fra villaen, så politiet anholdt dem på mistanken og lagde begge mændene i håndjern.
Først efter nogle timers afhøring på politigården i Helsingør kunne politiet slå fast, at de var uskyldige og intet havde med det brutale indbrud på Erik Gudmandsvej at gøre.
De var i bogstaveligste forstand på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Men rumænerne var sådan set blot i gang med at passe deres job som avisomdelere, da de pludselig fandt sig selv lagt i håndjern.
Ifølge politimanden, som er i fyrrerne, så lå han ved 8.30-tiden i sin seng i soveværelset i hjemmet på Erik Gudmandsvej, da han hørte at vinduet i et af husets andre værelser blev brudt op.
Kort efter stod han ansigt til ansigt med de to røvere, og han havde held til at tilbageholde den ene på trods af, at denne langede ud efter ham med en skruetrækker.
Den flænsede hans trøje på venstre arm og den ramte hans brystkasse på venstre side. Husejeren blev dog ikke alvorligt såret af værktøjet.
Men hans trængsler var ikke overstået. For pludselig stormede den anden indbrudstyv ind i huset igen. Han var ellers stukket af da han og kumpanen var blevet overrumplet af beboeren.
Tyven havde en stol, som han havde taget på terrassen, i hænderne og han slog den hårdt mod beboeren. Politimanden blev ramt på overkroppen og i hovedet, men igen uden at komme alvorligt til skade.
Angrebet var dog brutalt nok til at politimanden måtte slippe taget i den ene gerningsmand, og snart efter var de begge på vej væk fra villaen i styrtløb i retning af jernbanesporene.
Stadig på bare tæer opgav husejeren at følge efter dem gennem sneen. Han skyndte sig i stedet at slå alarm til sine kolleger på politigården.
De to slavisk udseende mænd, der begge beskrives som cirka 25 år gamle, 175 centimeter høje og iført mørkt tøj, talte udenlandsk og fik ikke nogen tyvekoster med sig fra politimandens hjem.
Under eftersøgningen af gerningsmændene fik politiet melding om to mistænkeligt udseende østeuropæiske mænd, som gik rundt med rygsække ved Hellebækskolen på Bøssemagergade i Hellebæk, ikke så langt derfra.
Da patruljerne nåede frem for at tale nærmere med mændene var de forsvundet, men på jorden fandt politifolkene deres to rygsække.
Foreløbige undersøgelser af rygsækkene viste, at de indeholdt ting, som højst sandsynligt stammer fra indbrud. Men om rygsækkenes ejere har noget med indbruddet på Erik Gudmandsvej at gøre, er uvist.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

20200702-092517-A-1920x1369we

Priser på op til 10 millioner kroner: Forældrekøb boomer i København

parkering p-plads parkeringsplads

Røde partier vil begrænse biler i København – men har netop stemt for 167 nye p-pladser

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere