Politikredse har fokus på skoleveje: Tag ekstra hensyn

Politiet vil holde et ekstra øje ved skolerne denne uge, hvor nye elever begiver sig ud i trafikken.

Foto: Erik Refner / Ritzau Scanpix

Flere politikredse har mandag morgen bekendtgjort, at de vil have ekstra fokus på skoleveje denne uge, hvor nye som rutinerede børn enten starter i eller vender tilbage til skole efter sommerferien.

- Vi er tilstede på skolerne rundt i hele politikredsen i dag for at hjælpe de ny i trafikken komme godt frem til klasseværelseret. Tag ekstra hensyn til de små i trafikken, skriver Københavns Politi.

- Pas på børnene og dig selv! I de kommende uger vil vores ATK fotovogne have ekstra fokus på skolevejene i Nordsjælland. Vær opmærksom og kør forsigtigt, lyder det fra Nordsjællands Politi.

00:48

Kort nyt

Luk video

Også transportminister Benny Engelbrecht (S) har opfordret til ekstra agtpågivenhed.

- Bløde trafikanter er særligt sårbare i trafikbilledet, og derfor er min opfordring, at vi skal være ekstra opmærksomme på de mange bløde trafikanter, som skolestarten kan give på vejene, udtaler han i en pressemeddelelse.

Foruden den skærpede fokus på skolestrækninger har Rigspolitiet meddelt, at de i denne uge fra mandag 12. august til 18. august vil foretge hastighedskontroller landet over i en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik