Politikredse fra Lorryland ligger i top og bund af tryghedsliste

Midt- og Vestsjællands Politi er den politikreds i Danmark, der har lavet flest tryghedsopfølninger. Med 56 opfølgninger ligger Nordsjællands Politi i bunden i antallet af opfølgninger.

Foto: Linda Kastrup - Ritzau Scanpix

Der er stor forskel på antallet af opfølgende opkald eller besøg fra politiet i vores sendeområde, når borgere oplever mistænkelig adfærd eller andet, der er utryghedsskabende. Det viser tal fra Rigspolitiet.

Med 1178 tryghedsopfølgninger i det første halvår af 2018 er Midt- og Vestsjællands Politikreds den kreds, der har lavet flest opfølgninger i Danmark. Nordsjællands Politi har lavet færrest på landsplan. Det er blevet til 56 opfølgninger.

Siden 2018 har landets politikredse lavet såkaldte ”tryghedsopfølgninger”, der er betegnelsen for politiets opkald eller besøg hos borgere, der har oplevet noget, der fik dem til at henvende sig. Ifølge politiinspektør Tenna Wilbert, der er chef for Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter, er besøgene er vigtigt redskab.

- Tryghedsopfølgningerne er vigtigt redskab i det daglige politiarbejde. De er med til, at vi kommer tættere borgerne og ikke mindst, at de føler sig hørt og taget alvorligt. Det er et vigtig led i at skabe tryghed”, siger chef for Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter, politiinspektør Tenna Wilbert.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Nordsjællands Politi på årsagen til det lave antal opfølgninger. 

Antal tryghedsopfølninger i det først halvår af 2019

Midt- og Vestsjællands Politi: 1178

Københavns Politi: 229

Københavns Vestegns Politi: 136

Nordsjællands Politi: 56

 

Kilde: Rigspolitiet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik