Politikontrol ved skoler starter i dag

Færdselspolitiet vil være massivt til stede ved skolevejene hele ugen.

Husk cykellygter, spænd sikkerhedsselen og kør efter hastighedsgrænsen.

Udover at man som cyklist og bilist altid skal være opmærksom på disse ting, når man færdes i trafikken, holder politiet ekstra øje med, om man overholder færdselsreglerne i denne uge. 

Det sker i forbindelse med en landsdækkende politikontrol ved skolevejene. 

- Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Vi stopper desværre alt for mange bilister, der har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn. Rigtig mange af bilisterne kører også for stærkt, og for høj fart er involveret i mange trafikulykker, siger politiassistent Christian Berthelsen ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i en pressemeddelelse.

Fald i antallet af sager

Det er ikke første gang, at politiet laver en landsdækkende kontrol på skolevejene. Det har blandt andet fundet sted i 2018 og 2019.

Og på et år er der sket et større fald i antallet af registrerede sager i TV 2 Lorrys sendeområde. I uge to i 2019 blev der i alt registreret 953 sager.

Det er et markant fald i forhold til 2018, hvor der i samme periode blev registreret 1706 sager. Faldet glæder Christian Berhelsen.

- Forklaringen kan være, at bilisterne er blevet så fornuftige, at de ved, de ikke skal køre for stærkt på skolevejene. Jeg håber, den her tendens fortsætter i 2020, siger han til TV 2 Lorry.

Det er især, når børnene møder i skole om morgen, og når de får fri hen ad eftermiddagen, de største farer hænder, da der på disse tidspunkter er mørkt.

- Netop nu, hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen- og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontroller på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene, siger Christian Berthelsen.

Den omfattende kontrol starter mandag og slutter fredag.

Københavns -, Københavns Vestegns -, Nordsjællands - og Midt- & Vestsjællands Politi: 953 sager (i uge to sidste år) 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

cykelbro over Jyllingevej

Har været undervejs i syv år: Nu bliver forsinket bro endelig løftet på plads

Biler København parkerede

S og Ø vil gøre de første byområder i København fri for benzin- og dieselbiler

Hillerødmotorvejen

Virksomheder i opråb om ufærdige motorveje: Kan være et spørgsmål om liv og død

SOS Dansk Autohjælp giver vejhjælp på cykel

Nu kommer vejhjælpen også cyklende til billister i nød

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere