Politikere vil sælge renæssance-slot

Helsingør: Det fredede lystslot Marienlyst Slot i hjertet af Helsingør, hvis ældste dele er fra 1500-tallet, og senest er udvidet i slutningen af 1700-tallet, skal nu sættes til salg i et offentligt udbud.

Sådan lød beslutningen mandag aften fra et flertal af Helsingør Kommunes Økonomiudvalg bestående af Venstre, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti. Beslutningen skal endeligt godkendes på næste byrådsmøde. Baggrunden for beslutningen er, at kommunen alene sidder med al ansvar for den historiske bygning, hvilket senest har betydet en regning på over 30 millioner kroner for en renovering på grund af et angreb af ægte hussvamp.
Det Konservative Folkepartis medlem af udvalget Per Tærsbøl stillede på mødet et forslag om, at en lokal initiativgruppe med deltagelse af en lang række lokale kulturpersonligheder ved navn Marienlysts Slots Venner skulle have seks måneder til at byde ind med et forslag til, hvordan det tidligere kommunale museum kan drives videre i en ny form. Men dette forslag fik ikke flertallets opbakning. Borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V) har tidligere oplyst til Frederiksborg Amts Avis, at kommunen har modtaget flere seriøse henvendelser fra potentielle købere. Dette var øjensynlig også baggrunden for, at borgergruppen ikke fik lov til at arbejde videre med deres projekt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere