Politikere vil have forlængede fingre

Både Gribskov Kommune og regionspolitikere ønsker, at Hillerød-fingeren skal kunne forlænges højere op i Nordsjælland i forbindelse med, at miljøministeren reviderer Fingerplan 2007. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Efter fire års Tornerose-søvn er ideen om at skabe bedre trafikforbindelser og større mulighed for erhvervsudbygning i Gribskov og Halsnæs Kommuner ved at forlænge den såkaldte »Hillerød-finger« nu blevet genoplivet. Da Fingerplan 2007, som er det mere mundrette navn for »Landsplandirektiv og hovedstadsområdets planlægning«,  blev forhandlet, fremsatte Gribskov Kommune uden held ønsket om at få fingeren helt op til Helsinge. Efter et møde mellem miljøminister Karen Ellemann og de nordsjællandske borgmestre forleden genfremsætter Gribskovs borgmester Jan Ferdinandsen (K) nu ideen, som han forventer kommer med i kommunens høringssvar til ministeren, der er i færd med at revidere og opdatere planen.
- Vi ønsker med tiden S-tog til Helsinge, og vi ønsker Hillerødmotorvejen forlænget - i første omgang fra Allerød til Hillerød, men senere helt til Helsinge, siger Jan Ferdinandsen.
Gribskov kæmper lige nu med faldende børnetal og færre erhvervsaktive borgere. En udvikling, som kommunen gerne vil vende.
- En forlængelse af fingeren til Helsinge kan - sammen med en lempelse af reglerne for hvor længe, pensionister skal have ejet et sommerhus for at bruge det som helårsbolig - trække flere borgere til kommunen, siger han.
I dag kan pensionsmodtagere bo hele året rundt i et sommerhus, når de har ejet det i otte år. Jan Ferdinandsen foreslår, at man kan få dispensation efter 2-3 års ejerskab. 
Også Region Hovedstaden er på vej med et høringssvar til hovedstadens masterplan. Her ønsker politikerne i Regional udviklingsplans- og trafikudvalget, at Fingerplanen bliver forlænget helt ud til de ydre dele af regionen.
- Vi ønsker Hillerød-fingeren forlænget både til Gilleleje og Frederiksværk af hensyn til trafiksikkerheden og for at skabe mulighed for at få virksomheder til at etablere sig i udkanten af fingrene. Selv om det har lange udsigter, så skal der gives plads i planen til, at S-togene med tiden kan forlænges til Helsinge, siger regionsmedlem Peter Kay Mortensen (S).
Kommuner og region har til 6. juni at komme med ændringsforslag til Fingerplan 2007.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

Usædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere