Politikere straffes i Helsingør

Fire år efter kaos-konstitueringen Helsingør: Over halvdelen af vælgerne straffer politikerne.

Der er udsigt til et meget spændende valg i Helsingør. Det viser resultatet af en meningsmåling lavet af Jysk Analyse for DR København og Frederiksborg Amts Avis.

Over halvdelen af de adspurgte vælgere svarer enten 'ved ikke' eller 'en helt fjerde person', når de bliver bedt om at vælge, hvilken af de tre spidskandidater fra henholdsvis Socialdemokraterne, Venstre og Konservative, de kunne tænke sig som borgmester i Helsingør Kommune.

Det betragter spidskandidat for de Konservative, Benedikte Kiær, som et klart udtryk for politikerlede:

- Der er mange, der er trætte af politikerne i Helsingør. Og med rette, siger hun til DR København.

Benedikte Kiærs eget parti, de konservative går 6 procent tilbage i målingen i forhold til seneste kommunalvalg, og får nu 25 procent af stemmerne.

Af de 8 byrødder, der blev valgt ind for de konservative i 2009, er der kun én tilbage, der genopstiller. Resten går enten ud, har forladt partiet eller stiller op på andre lister. Det er et udtryk for, at der var stor intern uro efter at Benedikte Kiær blev valgt som spidskandidat.

- Sådan er det. Vi skal samarbejde, det bliver vi simpelthen nødt til for borgernes skyld. Vi skal arbejde for vælgerne ikke for egne interesser, siger Benedikte Kiær.

Den nuværende borgmester, Venstres Johannes Hecht-Nielsen, får i meningsmålingen opbakning fra blot 6 procent af den samlede vælgerskare i kommunen. Det mener han selv, er en lussing for det løfte han brød i konstitueringen efter kommunalvalget i 2009.

Johannes Hecht-Nielsen var ikke Venstres spidskandidat, men tog alligevel imod et tilbud fra Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten om at blive borgmester.

Et tilbud, der nær havde kostet ham en eksklusion fra Venstre. Det skete dog ikke, og ved dette valg er Johannes Hecht-Nielsen Venstres spidskandidat. Alligevel ser det ikke ud som om han opnår fordel

af den såkaldte borgmestereffekt. Og det overrasker ham:

- Jeg skal åbenbart straffes for det der skete dengang, selvom det ikke var mig der brød flest aftaler, så var det mig der blev hængt ud for det i pressen, siger Johannes Hecht-Nielsen til DR København.

På trods af det fortryder han intet. Det var nødvendigt for Helsingørs skyld, mener han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik