Politikere ønsker tillykke med tvillinger

Lykønskningerne strømmer mod Rigshospitalet fra politikere. - En historisk begivenhed, siger statsministeren.

Arkiv foto Foto: TV 2 Lorry

De seneste uger har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt kæmpet en hård politisk kamp om ikke mindst efterløn.

Men en kongelig fødsel kan forene selv de mest indædte modstandere, for lørdag er de begge på banen med hilsner og lykønskninger til kronprinsparret.

- På regeringens vegne vil jeg gerne ønske Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen, Hans Kongelige Højhed Kronprinsen og hele den kongelige familie et stort tillykke med tvillingfødslen, udtaler statsministeren.

Helle Thorning-Schmidt glæder sig også over fødslen af prinsen og prinsessen på Rigshospitalet.

- Et stort tillykke til kronprinsen og kronprinsessen. Det er en fantastisk dag for dem og deres familie. Jeg er utrolig glad over nyheden. Jeg ønsker det bedst for hele familien, siger Socialdemokraternes formand.
Selv om det er parrets tredje og fjerde barn og dronning Margrethe sjette og syvende barnebarn, ser statsministeren det som noget helt særligt.

- For Danmark er det både en historisk og glædelig begivenhed. Regeringen sender de bedste ønsker for familiens fremtid, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

Også vicestatsminister Lene Espersen (K) ønsker tillykke.

- Det er en fantastisk oplevelse, når et barn kommer til verden, og jeg lykønsker hele den kongelige familie med, at de i dag har fået både en dreng og en pige mere i deres midte. Vi ønsker det bedste for familien fremover, siger Lene Espersen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik