Politikere om rejsekort-kaos: Klippekortet må forlænges

Trafikselskaberne på Sjælland er endnu ikke enige om en gennemskuelig takstordning. Det truer rejsekortet.

Det er fortsat ganske uoverskueligt at gennemskue prissystemet for den offentlige transport på Sjælland, og derfor er flere politikere klar til at forlænge klippekortets levetid yderligere.

Planen er ellers, at rejsekortet definitivt erstatter klippekortet 1. juni, efter at Rejsekort A/S sidste sommer fik et år til at rette op på en række startvanskeligheder, men ventetiden kan nu endnu en gang blive forlænget.

- Det er ikke nogen rar situation. Vi fik jo netop udskudt det sidste år, dels fordi der var mange fejl med rejsekortet, men også fordi priserne var uigennemskuelige, siger Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested.

- Vi kan let havne i en situation til sommer, hvor vi igen må udskyde udfasningen af klippekortet og andre billettyper. Det er klart, at hvis de rejsende ikke kan gennemskue prissystemet, så bliver de tossede, siger han.

Samme melding kommer fra kollegaen Kristian Pihl Lorentzen (V).

- Hvis rejsekortet ikke er faldet på plads, må vi jo overveje, om klippekortet skal forlænges. Men målet er, at der kommer en ny og enkel struktur på hele Sjælland.

- Vi har bedt om, at der bliver sat turbo på, og vi sigter mod, at det kan blive færdigt medio 2014, siger transportordføreren.

Problemet er, at de forskellige trafikselskaber på Sjælland, herunder Movia, Metroselskabet og DSB, ikke kan blive enige om et fælles takstsystem, og derfor forbliver det en jungle at gennemskue priserne på mange rejser.

- Problemet kunne løses i morgen, hvis man dannede ét selskab, der kørte med ét takstsystem. Det skulle man have gjort, dengang beslutningen om rejsekortets oprettelse blev truffet, siger Henning Hyllested.

- Men selskaberne er ikke klar til at opgive deres små kongeriger og deres suverænitet over taksten, og derfor er jeg tvivlende over for, om de når at blive klar, siger han.

I Transportministeriet modtager man mange henvendelser om, at priserne er svære at forstå, skriver transportminister Magnus Heunicke (S) i en mail til Politiken.

Han opfordrer trafikselskaberne til at lade hensynet til "enkle og letforståelige priser veje tungt".

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere