Politikere malker dig for millioner i fritiden

5.661 kroner om måneden, det har det konservative byrådsmedlem Lars Abel i gennemsnit fået udbetalt fra Gladsaxe Kommune i erstatning for tabt arbejdsfortjeneste fra januar 2008 til juni 2013.

Foto: TV2/Lorry

I alt beløber det sig til over en million kroner, som han efter eget udsagn har mistet i indtægt i sit private firma på grund af byrådsarbejdet. Det skriver metroxpress.

Lars Abel er langtfra den eneste danske kommunalpolitiker, der får betydelige summer udbetalt på den konto, men flere eksperter stiller sig nu over for metroxpress tvivlende over for, om udbetalingerne er berettigede.

»Spørgsmålet er, om de reelt lider det tab, de får erstatning for. Når man har fleksibel arbejdstid, kan man jo diskutere, om man overhovedet lider et tab - måske kunne man bare placere sit arbejde på et andet tidspunkt,« siger ekspert i kommunal forvaltning lektor Sten Bønsing fra Aalborg Universitet, til metroxpress.

Chefkonsulent Dario Silic fra Kommunernes Landsforening er også overrasket:

»Et gennemsnit på over 15.000 kroner om måneden lyder ret voldsomt, og man kan godt sætte spørgsmålstegn ved, om det er det, der er tanken bag reglerne,« forklarer han.

Gladsaxes 2. viceborgmester, Lars Abel, understreger, at han følger reglerne og i sine egne øjne er berettiget til at modtage erstatning for tabt arbejdsfortjeneste - også selv om mange af de møder, han får erstatning for, ligger uden for normal arbejdstid:

»Jeg har flydende arbejdstid, for jeg driver et firma selv, så jeg må jo arbejde, når jeg har mulighed for det. Jeg følger nøjagtigt reglerne,« siger han til metroxpress.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik