Politikere kræver indsats mod mobning på Det Kongelige

Politikere kræver indsats mod mobning på Det Kongelige

De massive problemer med mobning i både Den Kongelige Opera og Den Kongelige Ballet får nu politikerne til at reagere.

Det fortæller Kulturen på TV 2 News.

Der skal ske noget, og arbejdsforholdene skal meget hurtigt blive bedre, lyder detfra begge sider af Folketinget.Kravet kommer, efter at Kulturen på News i går kunne afsløre, at også Den kongelige Opera døjer med omfattende mobning.

"Jeg er rystet," siger Venstres kulturordfører Michael Aastrup Jensen:

"I det seneste år er der ikke gået en måned uden, at vi i pressen har hørt om en ny negativ sag om Det Kongelige Teater. Nu har de haft et år til at styr på det, og vi bliver nødt til at høre noget andet end, at de arbejder på det. På et eller andet tidspunkt må vi sige stop og trække en streg i sandet," advarer Michael Aastrup Jensen til Kulturen på TV 2 News.

Mere end hver tredje i Den Kgl. Opera fortæller i en intern undersøgelse, at de har følt sig mobbet og enkelte har endda følt sig seksuelt krænket. Problemerne med mobning fylder næsten lige så meget i balletten, der det seneste år har været centrum for balladen på nationalscenen.

Med den seneste afsløring kan politikerne ikke længere lade stå til.

"Det er uantageligt, at en tredjedel føler sig mobbet. Det er alt for mange, og det ville det være på alle arbejdspladser," siger SF's kulturordfører, Pernille Vigsø Bagge.

Hun bakkes op af sin kollega fra regeringen, Socialdemokraternes Mogens Jensen, der kalder problemet "alvorligt".

"Derfor er det vigtigt, at der nu sættes ind. Jeg forventer, at ledelsen kan håndtere arbejdsmiljøet hos det kunstneriske og kreative personale," siger Mogens Jensen til Kulturen på TV 2 News.

På det Kongelige Teater har ledelsen allerede iværksat en handlingsplan, der skal løse problemerne med mobning. Og de skal løses, for teatret er hele landets nationalscene for skuespil, ballet og opera

"Vi taler om en institution, der får en halv milliard om skattekroner året. Derfor må vi politisk forvente, at de har styr på butikken. Men lige nu ser det ud som om, der ikke er styr på ret meget," siger Michael Aastrup Jensen til Kulturen på TV 2 News.

Han opfordrer derfor kulturministeren til at lade Det Kongelige Teater bestyrelse stå skoleret for forligskredsen, så politikerne kan være sikre på, at der sker fremskridt på Danmarks nationalscene.

Hverken kulturminister Uffe Elbæk, teaterchef Erik Jacobsen eller bestyrelsesformand Stine Bosse har ønsket at tale med Kulturen på News om denne sag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

60_percent

playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

loft

Anne købte lejlighed med ekstraordinært loft - nu giver hun det væk

Plejehjemsklovn1

playCirkusklovne måtte ikke optræde. Så lejede de en lift og steg til vejrs

Roskilde Festival

Her kan du komme på festival trods corona-restriktioner

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere