Politikere helt tæt på ny direktør

Region Hovedstaden skal huske at booke et lokale af en vis størrelse til efterårets ansættelsessamtaler, der skal finde en ny nordsjællandsk hospitalsdirektør. Hele femten mand skal sidde i ansættelsesudvalget og af dem vil de otte være politikere.

Det kritiseres nu af personalerepræsentanter fra Nordsjællands Hospital, der føler sig skubbet bort til fordel for politikerne, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er et problem, at der er flere politikere end hospitalsfolk i udvalget. Ansættelsessamtalerne skal holdes midt under valgkampen og jeg frygter der vil gå politik i sagen, siger Steen Andersen, fællestillidsmand for FOA.

Han undrer sig også over, at regionen med den ene hånd udsteder et ansættelsesstop for administrative jobs, mens man med den anden hånd ansætter en ny topchef - selvom der er en konstitueret direktør på posten.

Han bliver bakket op af fællestillidsmand for sygeplejerskerne på Nordsjællands Hospital Mette Sofie Haulrich, men koncerndirekektør Hjalte Aaberg påpeger , at det er første gang, der skal ansættes en ny hospitalsdirektør, siden Region Hovedstaden i 2011 overførte kompetencen til at ansætte topchefer fra koncerndirektionen til regionsrådet.

- Der er et politisk ønske om at alle partier repræsenteres ved ansættelserne, og sammensætningen er i tråd med hvad der siden 2011 har været praksis, siger Hjalte Aaberg til Frederiksborg Amts Avis.

Stillingen som direktør for Nordsjællands Hospital blev ledig tidligere på året, da den hidtidige direktør fratrådte efter en advokatundersøgelse fandt, at hun havde bragt sig i strid med forvaltningslovens habilitetsregler ved ansættelse af en projektdirektør til det kommende Nyt Hospital Nordsjælland.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik