Politiker: Støtte til Folkets Hus et forkert signal

Et flertal på Københavns Rådhus bevilligede i aftes knap to millioner kroner til det meget omdiskuterede kulturhus Folkets Hus på Nørrebro.

Foto: TV2/Lorry

Igennem de seneste måneder har Folkets Hus haft store problemer med bandegrupperinger, som delvist har overtaget kontrollen med kulturhuset, men det skal de bevilligede penge nu rette op på.

Læs også: Ekstra penge til Folkets Hus

Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen ser frem til at få ansat personale, som i tæt samarbejde med politiet skal forsøge at komme problemerne til livs:

"Med beslutningen om at ansætte personale i Folkets Hus sikrer vi, at de kriminelle aktiviteter bliver holdt ude. Løsningen sender samtidig et vigtigt signal om, at vi ikke giver efter for de kriminelle. Vi kæmper, så borgerne på Nørrebro kan få deres hus tilbage," siger Carl Christian Ebbesen til TV2/Lorry.

Knap så begejstrede er Venstre, Konservative og De Radikale, som alle stemte imod forslaget: "Problemerne omkring Folkets Hus skal løses med en politiindsats og ikke ved at ansætte tre medarbejdere ved hjælp af kommunale kroner. Vi sender det helt forkerte signal til banderne, vi signalerer ganske enkelt, at der ikke er nogen konsekvens.

Og hvis der skal være ansatte til at overvåge, om husordenen bliver overholdt, så tror jeg ærligt talt ikke, at der er mange, der har lyst til at tage deres børn med hen til sådan et sted, siger Venstre kulturordfører, Jens-Kristian Lütken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?