Politiker sender stikpille til kolleger efter demo mod racisme:" Man må godt slå øverste etage til"

Radikal gruppeformand deltog selv i søndagens store demonstration. Men det mener hun sagtens kan forsvares på trods af risikoen for spredning af coronavirus.

Søndagens store demonstration mod racisme har udløst stor debat.

Ikke på grund af det, der blev demonstreret imod, men fordi 15.000 mennesker valgte at trodse anbefalingerne om behørig social afstand, hvilket danskerne ellers har fået tudet ørene fulde med, mens coronaepidemien har stået på.

En af dem, der er forarget, er den socialdemokratiske folketingspolitiker Lars Alan Rasmussen.

Han er især også kritisk overfor, at der blandt demonstranterne også var flere politikere, som ikke alene har været fortalere for, men også har vedtaget flere af de politiske beslutninger, der i de forgange måneder har begrænset danskernes hverdag og sociale interaktion med hinanden - med det formål at nedbringe smitteudviklingen - herunder også såkaldt superspredning, som typisk ses ved store arrangementer.      

- Det er jo dybt problematisk. Vi risikerer jo at sætte gang i nogle nye smittekæder og sætte alt den udvikling over styr, som vi har opnået ved at holde afstand og passe på hinanden, siger Lars Aslan Rasmussen, da han mandag aften i TV 2 Lorrys 19.30- nyhedsudsendelse deltog i en debat på Københavns Rådhus med Mette Annelie Rasmussen, der er Radikale Venstres gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation.

- Vi risikerer, at nogen dør, og vi er nødt til at lukke noget af samfundet ned igen. Og det synes jeg er smadderærgerligt, uanset hvor sympatisk denne her solidaritetsdemonstration kan være, siger Lars Aslasn Ramussen.

Radikal gruppeformand deltog i demonstration 

Mette Annelie Rasmussen deltog selv i søndagens demonstration. Og det mener hun sagtens, hun kan forsvare.

- Jeg havde selvfølgelig gjort mig nogle store overvejelser omkring, om jeg skulle deltage, for corona er en alvorlig sygdom. Men det er også en forbigående tendens. Grunden til, at jeg var der i går, er, at der er nogle sager, der vigtige at kæmpe for. Det gælder klimaet og imod racisme, og så må vi ellers tage de forholdsregler, vi nu kan tage. Så derfor var jeg der i går, siger hun.

Kampen mod racisme er vigtig for Mette Annelie Rasmussen, forklarer hun. 
Kampen mod racisme er vigtig for Mette Annelie Rasmussen, forklarer hun. 
Foto: TV 2 Kosmopol

Men kan du forstå, det kan virke provokerende, at man som politiker i København deltager i sådan en demonstration, nu hvor blandt andre erhvervslivet er så pressede af de her coronarestriktioner?

- Jeg kan sagtens forstå, man kigger på det her og er nervøs. Det er jeg selvfølgelig også selv, og jeg har også taget mine forholdsregler. Jeg er blevet testet tidligere og bliver da også gerne igen, for det er vigtigt, at vi har styr på coronaen. Men den går ikke væk, før vi har fået en vaccine, og derfor er vi nødt til at indrette os og leve med den, samtidig med vi står på mål for vores frihedsrettigheder, og det var det, mange af os gjorde i går, da vi kæmpede mod racisme, siger Mette Annelie Rasmussen.

"Man må godt slå øverste etage til"

Lars Aslan Rasmussen, hvis nu man bliver testet efter sådan en demonstration, er det så ikke i orden at deltage?

- Jeg synes godt, man må slå øverste etage til. Vi risikerer jo, at ting kommer til at lukke ned igen, og man skal også huske, at hovedstaden er det område, der står til at åbne senest. Det gælder eksempelvis mange af vores offentlige institutioner og hoteller, som man endnu ikke kan sove på.

- Jeg synes, det er en katastrofe, hvis nogen bruger det her som en undskyldning for at åbne de her ting endnu senere op. Så er der risikerer at miste deres job og måske bliver syge. Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at der er nogen, der lader sig teste. Men jeg tvivler på, at alle 15.000, der deltog, gør det, siger Lars Aslan Rasmussen.

Mette Annelie Rasmussen, du har nu tænkt dig at blive testet. Men man kan jo ikke vide sig sikker på, at det testresultat rent faktisk viser, om du har coronavirus. Så er det ikke uansvarligt?

- Der har været forskellige debatter omkring det her med, om deltagerne skal testes. Og det startede jo med, at Jesper Petersen fra Lars Aslans eget parti sagde, at alle de her 15.000 burde testes. Herefter sagde sundhedsministeren, som jo er den øverste politiske ansvarlige på sundhedsområdet, at han ikke mente, det var nødvendigt. Så det må jo være op til den enkelte. Men jeg har i hvert fald været testet tidligere og kommer også til at blive det igen, lyder det fra Mette Annelie Rasmussen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik