Politiker hjalp med at skjule tvangsfjernet barn

Ib Kirkegaard, Dansk Folkeparti-ordfører i Helsingør Byråd, erkender nu, at han for 13-14 år siden brød loven og hjalp en mand, som var gået under jorden med to børn, der ellers ville være tvangsfjernet.

Et af børnene overnattede i Ib Kirkegaards hjem ved flere lejligheder, selv om myndighederne ledte efter de to drenge for at anbringe dem væk fra familien.

Begge børn er senere blevet tvangsfjernet sammen med deres fem mindre søskende - børn af Lisbeth Eliasen og Jens Valbek fra Skovgaardsvej i Helsingør. Det skriver Helsingør Dagblad.

Eliasen-parret har selv på hjemmesider forklaret om deres tvangsfjernelsessager - senest den meget omtalte sag om det såkaldte garagebarn på cirka fire år, som myndighederne ikke kendte eksistensen af og fandt ved en politiaktion i parrets hjem sidste år.

Ib Kirkegaard bekræfter forløbet, som han i dag fortryder

De syv børn er blandt andet blevet tvangsfjernet, fordi de er blevet holdt isoleret i hjemmet på Skovgaardsvej. Helsingør Dagblad har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Eliasen-parret til den afsløring af Ib Kirkegaards ulovlige hjælp, som parret selv netop har offentliggjort på nettet.

»Det var (NN - barnets navn, Red), som selveste Ib Kirkegaard personligt sammen med sin kone Susanne Kirkegaard i en periode for år tilbage selv skjulte for myndighederne i Helsingør Kommune, mens han kun var byrådsmedlem i Helsingør og lokalformand for Dansk Folkeparti, og inden han blev socialudvalgsformand i kommunen«, står der på Lisbeth Eliasens hjemmeside.

Ib Kirkegaard bekræfter overfor Helsingør Dagblad forløbet, som han i dag er ked af at have været en del af. At han holdt det pågældende barn skjult i kort tid, var et forsøg på at hjælpe tvangsfjernelsessagen til en god slutning, forklarer han.

Familien overholdt ikke aftale med kommunen

- Jeg var bisidder for den pågældende familie og hjalp med at få omstødt en tvangsfjernelse i første omgang. Flere folketingspolitikere støttede også familien offentligt.

Et barn overnattede to gange i vores hus, da faderen var gået under jorden med to drenge for at forhindre, at en tvangsfjernelse blev gennemført. Jeg var af den naive opfattelse, at jeg havde lavet en aftale med familien, om at de efterfølgende ville tage kontakt til kommunen og få problemerne løst. Men de holdt ikke aftalen.

Hvis familien havde gjort det, tror jeg aldrig, at alle de andre børn var blevet tvangsfjernet, siger Ib Kirkegaard til Helsingør Dagblad.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere