Politiken-journalister strejker fortsat

Politikens journalister fortsætter strejke. De har nedlagt arbejdet i protest mod fyringer.

Arkiv foto Foto: TV 2 Lorry (arkivbillede)

Journalisterne på Politiken vender ikke tilbage til arbejde efter et møde med chefredaktør Bo Lidegaard onsdag middag, erfarer Ritzau.

Læs også: Politikens journalister går hjem i protest

Politikens journalister forlod tirsdag dagbladet i protest mod ledelsens omlægninger, der handler om uventede opsigelser af to medarbejdere.

- Der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, som følger af, at vi har opsagt to medarbejdere som konsekvens af en mindre organisatorisk ændring, der overflødiggjorde to stillinger, sagde chefredaktør Bo Lidegaard tirsdag.

- Vi opsagde derfor to medarbejdere, en på journalistkontrakt og en på lederkontrakt, lyder det.

Onsdagens avis blev som følge af strejken lavet af medarbejderne, som

ikke er på journalistoverenskomst.

Efter et møde med chefredaktør Bo Lidegaard onsdag har medarbejderforeningen valgt at fortsætte strejken resten af dagen.

Det skyldes ifølge fagbladet Journalistens oplysninger, at medarbejderne ikke mener, at ledelsen har svaret tilfredsstillende på spørgsmål om fremtidige omlægninger. Medarbejderne genoptager arbejdet torsdag.

Derudover er der ifølge fagbladet Journalistens oplysninger også stærkt utilfredshed blandt medarbejderne på Politiken over, hvordan ledelsen har brugt hele- og halvfærdige tekster i dagens produktion af journalistik.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik