Politiforbundet bifalder flere betjente

Politiet skal have en ekstrabevilling til at udstationere flere betjente i boligområder, siger forbund.

Foto: Lorry

Politiforbundet bifalder justitsminister Morten Bødskovs (S) ønske om at få afsat flere betjente til de udsatte boligområder. Men det må ikke ske på bekostning af den øvrige politiindsats, siger formanden, Peter Ibsen.
      - Det er en god idé med flere betjente i de områder, men det afhænger af, hvordan det bliver indført. Det skal være betjente af panserbassetypen med et bredt udsyn til at have med det at gøre, og som kender området og de lokale unge, siger Peter Ibsen.
      Han forudsætter også, at politiindsatsen sker i et samarbejde med skoler, klubber og den slags institutioner inden for det såkaldte SSP-samarbejde.
      - Men så er det også min overbevisning, at en øget indsats vil have en gavnlig virkning. Men det vil det ikke have, hvis der bare bliver tale om ekstra betjente som rykker ind og ud, siger Peter Ibsen.
      Han er dog skeptisk over for justitsministerens varsling om, at pengene til den ekstra indsats i de udsatte boligområder skal tages fra politiets nuværende budgetramme.
      - Det er økonomisk knappe tider. Men man skal være klar over, at de folk så skal gå fra andre steder, siger Peter Ibsen.
      Han er også skeptisk over for ministerens melding om, at de ekstra betjente skal finansieres i kraft af en igangværende rationaliseringsproces.
      - Jeg vil ikke afvise, at man kan finde nogle penge ved at rationalisere. Men så bør den gevinst komme politiet til gode, siger Peter Ibsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik