Politiets råd: Lad din softgun blive hjemme

Københavns Vestegns Politi har i år haft over 30 sager om ulovlig brug af softguns - et skydevåben der skyder med plastickugler, men ligner den ægte vare. Her er deres råd.

Når bekymrede borgere ringer til politiet og anmelder personer med skydevåben, er det ofte softguns, der reelt er tale om. Det får nu Københavns Vestegns Politi til at reagere og komme med en opfordring til dem, der ejer en softgun.

- Når hr. og fru Danmark, det vil sige helt almindelige mennesker, færdes på offentlig veje, gader og stræder og hvor de nu ellers er, så møder de unge mennesker, der har sådan nogen, der ligner den her (fremviser en softgun, red.). Og vi har haft eksempler på, at der er nogen, der har haft dem siddende i bukselinningen. Det ligner jo, undskyld mig udtrykket, lidt noget fra en cowboyfilm eller gangsterfilm, siger politikommissær hos Københavns Vestegns Politi, Lars Jørgensen, til TV 2 Lorry.

Softguns er et skydevåben, der skyder med plastickugler, men det ligner til forveksling ægte skydevåben, der skyder med skarp ammunition. Og derfor reagerer borgerne, oplyser politiet.

- Det er vi jo ikke vant til herhjemme, og derfor reagerer de mennesker, der ser det også voldsomt og ringer til os med det samme, siger Lars Jørgensen.

Alene i år har Københavns Vestegns Politi haft over 30 sager, der omhandler softguns i det offentlige rum.

I de tilfælde rykker politiet ud 'med det store setup' og aktiverer deciderede politiaktioner. Og det er spild af politiets resurser, lyder det. Desuden er det helt ulovligt at bære våbenattrappen i det offentlige rum, ligesom det er ulovligt at betjene en softgun, hvis man er under 18 år gammel.

Softguns

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere