Rigspolitiet i bommert: Trækker liste over risikoområder tilbage

Se listen som politiet har trukket tilbage i bunden af artiklen.

Rigspolitiet har begået en fejl, da de mandag eftermiddag offentliggjorde en liste over 124 områder over hele landet, hvor der er særlig stor risiko for store forsamlinger, tilbage.

Mandag aften skriver Rigspolitiet på Twitter, at der var tale om "en bruttoliste", som de ved en fejl fik offentliggjort.

Listen blev offentliggjort efter, at politiet fremlagde en lignende liste over de såkaldte "hotspots" fredag aften.

Politiet fører skærpet tilsyn med udvalgte områder, fordi der er en særlig stor risiko for, at mange mennesker samler sig og dermed kan øge smittespredningen af coronavirus.

Islands Brygge i København har politiet iværksat et midlertidigt opholdsforbud, da der blev ved med at være alt for store forsamlinger i området.
Islands Brygge i København har politiet iværksat et midlertidigt opholdsforbud, da der blev ved med at være alt for store forsamlinger i området.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

På brutto-listen, som Rigspolitiet ved en fejl sendte ud, fremgik det, at listen over de såkaldte "hotspots" var vokset fra 38 steder siden fredag aften.

Anders Frandsen, som er kommunikationsdirektør i Rigspolitiet, siger til Ritzau, at bruttolisten med de i alt 124 steder, dækker over områder, der bliver holdt et vågent øje med. 

- Så er der rundt omkring andre steder, som vi er opmærksomme på og holder øje med. Men det er ikke egentlige hotspots, hvor vi kører tilsyn, og hvor der er opsat plakater, siger han.

Bruttolisten blev ved en fejl lagt op på politiets hjemmeside mandag eftermiddag, og heraf fremgik det, at Nordsjælland er stærkest repræsenteret med 39 steder.

Men det reelle antal af hot spots, eller risikoområder om man vil, er altså markant lavere i skrivende stund. Der er således stadig tale om 38 områder ligesom forleden. 

Hvis der fortsat er for mange mennesker, der stimler sammen i disse områder, kan politiet iværksætte et midlertidigt opholdsforbud, ligesom det er sket på Islands Brygge. 

Listen er dynamisk og kan ændre sig. Der kan komme nye områder til og nogle områder kan blive fjernet på baggrund af dialog med kommuner med videre.

Her er den korrekte liste med risikoområder i TV 2 Lorrys sendeområde

Her ses 

Her ses bruttolisten med de 124 steder, som Rigspolitiet ved en fejl fik lagt ud.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Mand død på sheltertur.

33-årig mand død efter familietur i shelter

indbrud

Politiet advarer om særlig indbrudstendens efter flere indbrud i påsken

Føtex2

Føtex "leverer lige til døren" - men her går det helt galt

svindel nemid

Tre anholdt for million-bedrageri - udgav sig for at ringe fra politiet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere