Politiets kække efterlysning vækker opsigt: Er det dine 30.000 kroner?

Nordsjællands Politi fandt 30.000 kroner i kontanter i en busk. De efterlyser en ejer af pengene på Facebook - mest for at skabe gode relationer med borgerne.

“Hvem savner 30.000 kroner i kontanter?” spørger Nordsjællands Politi onsdag i et Facebook-opslag. 

Politikredsen har under et besøg i et boligområde fundet en hash-lugtende pose med de mange kontanter i en busk, og nu har den retmæssige ejer mulighed for at sikre sig pengene. 

Hvis altså vedkommende blandt andet kan svare på, hvor posen er fundet, og hvorfor den lugter af hash.

Opslaget har hurtigt spredt sig på Facebook, og flere hundrede borgere er røget til tasterne. Flere skriver i en mere eller mindre vittig tone, at de såmænd er den rette ejer af de 30.000 kroner. 

Gode realtioner med borgere

Og Facebook-efterlysningen skal da heller ikke tages alt for alvorligt, siger Hans Petersen, politikommissær ved Nordsjællands Politis patruljesektion, til TV 2 Lorry.

Der er ikke dukket én eneste seriøs henvendelse op, og Hans Petersen forventer da heller ikke at få det. 

- For vi mener, at det stammer fra kriminelle aktiviteter. Vi forventer derfor ikke, at nogen vil melde sig som ejer, siger Hans Petersen.

Strategien bag det friske Facebook-opslag har derfor et andet sigte end at fange banditter, oplyser politikommissæren. 

- Det er en måde at synliggøre vores arbejde på. Og når vi lægger skæve historier ud, så får vi en reaktion fra og relation med borgerne. Så håber vi, at vi i andre sammenhænge kan drage nytte af de reaktioner og relationer, siger Hans Petersen.

Alvorlig sag

Sagen med de 30.000 kroner er dog alvorlig og reel nok i sig selv. Nordsjællands Politi havde fået et tip om, at der foregik noget kriminelt omkring en legeplads i et boligområde, og da en patrulje troppede op, mødte de en forpustet mand, der nærmest løb lige i armene på betjentene, skriver Nordsjællands Politi i opslaget på Facebook:

“Det virkede dog ikke, som om hans hensigt reelt var at komme i nærkontakt med os, og da hans opførsel samtidig fremstod noget mistænkelig, valgte vi at visitere ham.

Vi fandt ikke noget af interesse på ham, men der var alligevel noget ved hans opførsel og hele situationen, som gjorde, at vi lige ville undersøge sagerne nærmere. Vi kiggede derfor i nærområdet, og efter lidt søgning fandt vi en pose i en busk indeholdende 30.000 kroner i kontanter.

Den forpustede mand kendte dog absolut intet til posen eller dens indhold, og derfor havde vi naturligvis ikke andre muligheder end at sikre posen og dens indhold som hittegods,” skriver Nordsjællands Politi på Facebook.

Ingen citronmåner

Og da pengene altså ikke tilhørte den forpustede mand, betragtede politiet dem som hittegods og har altså nu - uden reelle forhåbninger - efterlyst en ejermand på Facebook. Vedkommende skal svare på følgende i kommentarsporet:

  • Hvor fandt vi pengene?
  • Hvilken slags pose lå pengene i?
  • Hvor har du pengene fra?
  • Hvorfor opbevarer du 30.000 kroner i en pose i en busk?
  • Hvorfor lugtede føromtalte pose så kraftigt af hash?

“Hvis du kan give os nogle fyldestgørende svar på ovenstående spørgsmål, er vi som sagt slet ikke afvisende over for at udlevere pengene til dig igen. Skulle vi ikke finde de rette ejere til hittegodset, ryger pengene en tur i statskassen. Der er altså ingen sandsynlighed for, at vi selv spenderer alle pengene på citronmåner til hele holdet og en ny ghettoblaster til julefrokosten,” skriver den kvikke kommunikationsmedarbejder fra Nordsjællands Politi på Facebook.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Jyllingevej eksplosion pizzeria

Tre unge mænd dømt for at sprænge pizzeria i luften med bombe

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

POLITI BAGSVÆRD3

Hundelufter overlever skudangreb nær sit hjem i Bagsværd

Malene bruus

Savnet 46-årig kvinde fra Helsinge fundet død i skovområde

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere