Politiet vil tage bilen fra dobbelt spritbilist

Med mindre end en times mellemrum blev en mand fra Roskilde taget for spritkørsel i den samme bil.

En dommer ved Retten i Roskilde skal lørdag afgøre, om politiet kan tage bilen fra en 51-årig mand fra Roskilde, der natten til lørdag blev taget for spirituskørsel ikke mindre end to gange.

Manden fortsatte med at køre rundt i sin bil i det centrale Roskilde, selv om politiet havde stoppet ham i påvirket tilstand og taget en blodprøve på ham. Anden gang nægtede han at standse. Efter en længerevarende biljagt måtte en politibil torpedere hans bil for at få ham til at indstille kørslen.

Han blev anholdt og skal sove rusen ud på politistationen, men sagen får et efterspil i retten, siger vagtchef René Søe Pedersen, Midt- og Vestsjællands Politi.

- Ud over spirituskørsel vil han blandt andet blive sigtet for ikke at efterkomme politiets ordrer. Så der venter et større retligt efterspil, og vi vil også tage bilen fra ham. Lørdag satser vi på at få rettens ord for, at den kan beslaglægges, siger René Søe Pedersen.

Den 51-årige har tidligere gjort sig skyldig i færdselsforseelser og havde fået frataget kørekortet, oplyser vagtchefen.

Natten til lørdag klokken 3.30 blev manden første gang taget af politiet for spirituskørsel. Politiet tog en blodprøve på ham og lod ham gå.

Allerede klokken 4.24 blev manden imidlertid set igen i det centrale Roskilde i den samme bil, og denne gang havde han ifølge vagtchefen ikke lyst til at standse.

- En patruljevogn måtte køre efter ham i fem-ti minutter. Først kørte han ud i retning mod Boserup, men pludselig vendte han og kørte ind mod byen igen. Det, syntes vi, var farligt, og derfor lavede vi en forsætlig påkørsel for at standse ham, siger René Søe Pedersen.

Da manden kom ud af bilen, virkede han truende, og derfor blev han pacificeret med peberspray, oplyser vagtchefen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Knivstikkeri Nørrebro

24-årig stukket ned i København

default_thumb

play14-årig stilles for nævn efter skuddrab på Frederiksberg

Lastbil sløret

Kvinde førte politiet på sporet af drønulovlig lastbil – nu får hun ros

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere