Politiet: Vi fastholder presset på Pusherstreet

Politiets Taskforce Pusherstreet har foretaget ny anholdelse. 41-årig er fængslet for flere kilo skunk.

Københavns Politi gør livet surt for hashfolket i og omkring Pusherstreet på Christiania. Torsdag er endnu en mand blevet fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Det drejer sig om en 41-årig mand fra Christianshavn, som blev anholdt onsdag aften. I forbindelse med anholdelsen har politiet beslaglagt 3,5 kilo skunk, et halvt kilo pot, 4000 jointrør og 32.000 kroner.

- Vi har omregnet beløbet til at svare til cirka et kilo skunk, fortæller politikommissær Steffen Th. Steffensen fra narkosektionen i Københavns Politi.

Anholdelsen skete som led i politiets fortsatte indsats mod det åbenlyse køb og salg af hash på Christiania. Indsatsen går under betegnelsen Taskforce Pusherstreet.

I sidste uge beslaglagde politiet blandt andet 15 kilo hash og 15 kilo skunk samt 4371 joints, og tirsdag i denne uge beslaglagde politiet sammenlagt mere end 90 kilo hash, pot og skunk.

- Derudover har vi i den forgangne weekend foretaget anholdelse af 15 besiddere af hash og to besiddere af kokain i randområdet af Christiania, og vi har tage otte paragraf 54'ere med vores nye narkometer, fortæller Steffen Th. Steffensen til Ritzau.

En paragraf 54'er henviser til færdselslovens paragraf 54, der drejer sig om kørsel under påvirkning af medicin, hash eller narko. Af de otte, som gik i narkometerfælden, var de seks påvirket af hash, en af kokain og en af amfetamin.

Ifølge Steffen Th. Steffensen skal onsdagens anholdelse ses som et tegn på, at man fra politiets side fastholder et pres på både købere og sælgere af hash i og omkring Pusherstreet.

Københavns Politi blev i sommer udsat for hård kritik af indsatsen - eller mangel på samme - over for hashhandlen på Christiania.

Det skete, efter at en journalist blev overfaldet i området. Journalisten arbejdede på at dokumentere det åbenlyse hashsalg.

Den 41-årige mand er blevet varetægtsfængslet i foreløbig 27 dage.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

Skud fra skydebane fik politiet til at rykke ud til Amager

Politi retten i glostrup 112

Anklager vil have ældre ægtepar idømt fængsel for hadforbrydelse mod ung kvinde

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

182875419_1391088584582504_6810450947341715862_n

Farvel til bilen - påvirket bilist kørte for 11. gang uden kørekort

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere