Politiet trak pistoler mod 17-årig

En narkopåvirket dreng på 17 år gik omkring midnat natten til lørdag fuldstændigt amok ved en villa på Lystbådevej i Jyllinge. Drengen insisterede på at komme ind i huset. Til slut valgte politiet at trække pistoler for at få styr på situationen, skriver DAGBLADET Roskilde.

En 17-årig dreng fra København anede tilsyneladende intet om, hvor han var, eller hvad han lavede, da han forleden befandt sig på Lystbådevej i Jyllinge.
Bevæbnet med en kniv fandt han frem til en tilsyneladende helt tilfældig villa beboet af nogle helt tilfældige mennesker. Og så krævede han med voldsomme metoder at komme ind i huset.
Ifølge politiet ødelagde drengen i forbindelse med sine forsøg på at komme ind i huset både nogle lamper, nogle ruder og nogle blomsterkrukker. Og han var særdeles aggressiv. Aggressionerne blev ikke mindre, da politiet nåede frem til stedet. Overfor politiet fremkom han blandt andet med trusler mod den sagesløse familie i huset.
- Da politiet kommer frem, står han og fægter med en kniv. Og så vælger betjentene at trække pistolerne, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Jan Lauritzen.
Synet af de trukne pistoler gjorde åbenbart indtryk på drengen. Med dem ved hånden lykkedes det til slut betjentene at overtale drengen til at lægge sig ned på jorden - uden at man behøvede at bruge våbnene. Derefter var det en let sat at iføre ham håndjern og anholde ham.
Politiet vurderer, at drengen formentlig var påvirket af en eller anden form for narkotika, men hvad han havde taget, anede man i formiddag endnu ikke. Drengen var så påvirket, at han ifølge sine forklaringer til politiet troede, at han var i Hundige - et fejlskud på omkring 40 kilometer.
Den 17-årige blev efter afhøringen løsladt med en sigtelse for hærværk hængende over sig. Men ifølge Jan Lauritzen kan det ikke udelukkes, at han får yderligere sigtelser på et senere tidspunkt. Blandt andet den trukne kniv og nogle trusler mod familien i huset, kan muligvis føre til retsforfølgelse. Sagens forløb bliver nu indberettet til Rigspolitiet. Derefter skal den undersøges af statsadvokaten.
Episoden i Jyllinge kommer efter at der for nylig har været to andre episoder, hvor politifolk har trukket våben og i modsætning til her faktisk også er endt med at affyre skud. De to episoder fandt sted i København og Vordingborg. I København blev en psykisk syg mand dræbt ved episoden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere