Politiet taber hash-krig

Fire et halvt år efter rydningen af Pusher Street på Christiania er der fortsat nem adgang til hash i København, siger en række gademedarbejdere og eksperter.

Dermed ligner politiets strategi om at gøre det vanskeligere at købe stoffet en fiasko, og kritikerne peger på, at kampen om hash-markedet er den grundlæggende årsag til konflikten mellem indvandrerbander og Hells Angels, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.
- Politiet siger, at man går efter de store bagmænd, men det viser sig ikke på gadeplan, da det flyder med stoffer derude. Så et eller andet må være gået galt, siger projektleder Søren Thide fra projekt Plan B, der arbejder med unge misbrugere.
Flere kilder fra Nørrebro, der af hensyn til egen sikkerhed vil være anonym, forklarer, at der sælges hash overalt i bydelen, og at politiet ikke reagerer på henvendelser fra borgerne. Bent Haagensen, SSP-medarbejder i Valby og Sydhavnen, siger:
- Der bliver solgt lige så meget hash som tidligere, og jeg er tilbøjelig til at sige, at markedet er vokset de seneste år. Efter rydningen af Pusher Street og lukningen af hashklubberne er salget blevet mere organiseret.
Han bakkes op af overlæge Henrik Rindom, Hvidovre Hospital, der siger, at selv om politiet påstår det modsatte, så er hash fortsat meget tilgængeligt for unge.
Chefpolitiinspektør Per Larsen, Københavns Politi, afviser kritikken.
- Det er rigtigt, at forbruget er som førhen, men vi mener at have vundet første halvleg ved at have lukket hashmarkeder. Nu skal vi i gang med anden halvleg, hvor vi går efter banderne, der står bag det her, siger han til Jyllands-Posten.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik