Politiet søger vidner til likvidering

Politiet beder nu om hjælp i sagen om nedskydningen af en kioskejer på Vesterbro i København for to uger siden.

Det mindede mest af alt om en likvidering, da den pakistanske kioskejer Mohammad Shakil natten til 12. september blev skudt ned og dræbt i Matthæusgade på Vesterbro i København.

Kort før klokken 00.30 forlod den 48-årige Shakil sin kiosk på Enghavevej og gik mod Matthæusgade, hvor han blev kontaktet af en mand. De vekslede et par ord, før Shakil fortsatte ned ad Matthæusgade.

Den anden mand fulgte efter ham, og efter omkring 100 meter gik han op på siden af kioskejeren og skød ham i hovedet.

Selv om politiet var fremme på under et minut, lykkedes det gerningsmanden at forsvinde, og politiet beder nu offentligheden om hjælp.

- Vores efterforskning har afdækket en del konkrete forhold, men vi mangler stadig de sidste brikker, der kan lede os til gerningsmanden - eller gerningsmændene.

- Derfor beder vi offentligheden om hjælp, siger politikommissær Hans Erik Raben, Afdelingen for personfarlig kriminalitet, Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Vidner har forklaret, at gerningsmanden tilsyneladende sammen med en anden mand ventede på kioskejeren ved en bænk på Tove Ditlevsens Plads skråt overfor kiosken.

Politiet har tidligere fortalt, at et muligt motiv til drabet kunne være hævn. Shakil var i august sidste år varetægtsfængslet for drabet på Tamur Asghar foran moskeen på Amerikavej på Vesterbro.

Han blev senere renset for mistanke, men politiet mener, at nedskydningen kan have sammenhæng med denne sag.

Efter drabet på Shakil løb gerningsmanden tilbage ad Matthæusgade og tværs over Tove Ditlevsens Plads, hvorfra han sammen med den anden mand løb videre mod Frederikstadsgade og Haderslevgade. Her ender sporene af de to.

- Vi interesserer os for gerningsmandens - eller gerningsmændenes - videre flugtrute. Vi ønsker at vide, om de flygtede til fods eller i bil, og om der i øvrigt var mistænkelige køretøjer i området, siger Hans Erik Raben.

Drabsmanden beskrives som 25-30 år, ca. 185 cm høj, meget mørk i huden og muskuløs af bygning. Han var iført en mørk hættetrøje med hætten trukket op om hovedet samt meget mørke bukser med noget hvidt på lommerne bagpå.

Den anden var ca. 170 cm høj, mørk i huden og iført mørkt tøj.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

knivstikishoej.jpg

Fem mænd dømt for voldsomt overfald på strandvej

overvågningskamera2

Flere kameraer skal øge trygheden i København

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

politi blå blink

30-årig mand i kritisk tilstand efter knivstik - 18-årig anholdt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere