Politiet sigter tre for industrispionage

De tidligere ejere af firma sigtet for at hacke sig ind i computere for at hente fortrolige oplysninger til gavn for konkurrenter.

I en omfattende sag om industrispionage har politiet sigtet de tidligere ejere af et firma for at videregive fortrolige oplysninger til en konkurrent.

Det er Københavns Vestegns Politi, der nu løfter sløret for den ellers hemmeligholdte sag, hvor nogle af de mistænke også er sigtet for hacking.

- Det har været en meget kompleks efterforskning, hvor vi har haft et samarbejde med de amerikanske myndigheder, siger politikommissær Henning Nielsen, der er leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet.

Politiet gik ind i sagen sidste år, da der kom en anmeldelse fra et firma, der handler med smykker og brugskunst. Ifølge politiets mistanke har de tidligere ejere af firmaet i flere hundrede tilfælde brugt deres password til at gå ind på computerne, efter at de havde solgt selskabet.

På den måde har de suget oplysninger om kundeforhold, budgetter og tekniske data på produkterne - viden som er givet videre til et nystartet og konkurrerende firma.

- Vi har også sigtet en af medejerne af det konkurrerende firma, og vi kan ikke udelukke, at der kommer flere sigtelser, siger Henning Nielsen.

Politiet har blandt andet arbejdet sammen med det amerikanske politi for at få oplysninger om mail mellem de mistænkte. De er via programmer som Google blevet sendt over amerikanske servere.

Indtil videre er det ikke opgjort, hvor stor en erstatning, som det hackede firma kræver. Politiet håber, at efterforskningen kan afsluttes hen over sommeren.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere