Politiet sigter flere for ulovlige bål - men de fleste overholdt forbud

Langt de fleste overholdt afbrændingsforbuddet sankthansaften. Men enkelte kunne ikke nære sig for at tænde bål og blev sigtet for at bryde forbuddet.

Foto: Martin Sylvest Andersen / Ritzau Scanpix

Det er en tradition med bålet sankthansaften. Bare ikke i år hvor det tørre vejr, som de fleste er klar over, har betydet afbrændingsforbud i næsten alle kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde

De fleste respekterede da også forbuddet.

Det er glædeligt i en så stor politikreds som Københavns, at folk overholdt de afbrændingsforbud, der er

Henrik Stormer, vagtchef Københavns Politi

Københavns Politi rykkede kun ud til et enkelt ulovligt bål i Valbyparken, hvor fem unge mennesker havde tændt et bål. Her blev en person sigtet for overtrædelse af afbrændingsforbuddet. 

Derudover kørte Københavns Politi ud til to andre steder, hvor det dog viste sig, at reglerne blev overholdt.

- Det er glædeligt i en så stor politikreds som Københavns, at folk overholdt de afbrændingsforbud, der er, siger Henrik Stormer, central vagtleder, Københavns Politi.

Hos Nordsjællands Politi kunne vagthavende ligeledes melde om en fredelig aften uden ulovlige bål. 

- Der har ikke været nogle ulovlige bål. Så det var en ganske god aften. Jeg er bare glad for, at folk har lyttet efter og brugt deres sunde fornuft. Og at folk overholder det, når beredskabet melder ud, at der er afbrændingsforbud, siger Martin Bakke, vagthavende, Nordsjællands Politi.

Læs også Tørke stopper helvedes ild: Ingen flammer ved metal-festival

Truede naboen

Noget værre stod det til med de ulovlige bål i en anden politikreds. Midt- og Vestsjællands Politi måtte køre ud til "nogle stykker" i TV 2 Lorrys område.

Både i Lille Skensved og i Viby Sjælland havde privatpersoner tændt sankthansbål og blev sigtet for at overtræde forbuddet. 

Han opsøgte anmelderen og truede hende, så han har været inde og overnatte ved os

Henrik Olesen, vagtchef Midt- og Vestsjællands Politi

I Strøby på Stevns startede en mand aftenen med et sankthansbål, men endte den i detentionen, hvor han overnattede.

- Han havde tændt bål trods afbrændingsforbud. Ham har vi har sigtet for det. Han opsøgte anmelderen og truede hende, så han har været inde og overnatte ved os, siger vagtchef fra Midt- og Vestsjællands Politi, Henrik Olesen.

Københavns Vestegns Politi kørte ud til en enkelt episode i Glostrup. Her var det dog ikke et sankthansbål, men derimod haveaffald der blev brændt af. Det må man heller ikke. 

Læs også Fem nye kommuner indfører afbrændingsforbud

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik