Politiet sigter 36-årig for stolekup på Krogerup

Nordsjælland Politi fremstiller onsdag klokken 13 en 36-årig mand i Retten i Helsingør. Han er sigtet for at stå bag det eller de stolekup, som Krogerup Højskole har været udsat for i to omgange. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Foto: TV2/Lorry

I følge avisen blev den 36-årige mand anholdt tirsdag sidst på eftermiddagen. Han var i besiddelse af stole, som politiet mener stammer fra de to kæmpe-tyverier på Højskolen. Tyverierne beløber sig til mere end en million kroner.
Nordsjællands Politi er indtil videre fåmælt om gennembruddet i efterforskningen af stolekuppene. Efterforskningsleder Michael Gaml vil hverken oplyse, hvor stolene blev fundet, hvilken tilknytning den 36-årige eventuelt måtte have til højskolen eller hvor mange stole, man fandt hos den pågældende.
Om han er mistænkt for at stå bag begge stolekup eller kun det ene, ønsker politiet indtil videre heller ikke at svare på.
Første gang Krogerup Højskole var udsat for design-tyveri var i marts, hvor det lykkedes gerningsmænd at slippe af sted med stole for en million kroner. Og natten til lørdag kom sandsynligvis de samme tyve tilbage hvor de stjal de sidste 10-15 Arne Jacobsen 7'er stole og 40-45 Wegner Y-stole. I alt har skolen mistet 144 designerstole.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik