Politiet rejser sag mod Don Ø om kursfusk for millioner

Bagmandspolitiet har rejst sag mod både Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup for kursmanipulation i Parken.

Bagmandspolitiet rejser straffesag mod den daværende bestyrelsesformand i Parken Flemming Østergaard og den daværende administrerende direktør i Parken Jørgen Glistrup for kursmanipulation vedrørende aktier i Parken. Det oplyser bagmandspolitiet.

De er tiltalt for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder i forbindelse med aktiekøb foretaget af Parken Sport & Entertainment, oplyser lederen af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, statsadvokat Jens Madsen.

- Der er tale om en principiel sag af stor vigtighed for den grundlæggende tillid til markedet for handel med værdipapirer og for afgrænsningen af de børsnoterede selskabers adgang til at handle i egne udstedte aktier, siger han i en pressemeddelelse.

Tiltale mod 4 personer og 2 selskaber

Samlet kræver bagmandspolitiet cirka 17,7 millioner kroner konfiskeret fra de to tidligere Parken-topfolk i forbindelse med deres udnyttelse af aktieoptioner i 2008.

Der er i alt rejst tiltale mod fire personer og de to selskaber Parken Sport & Entertainment A/S og FIH Erhvervsbank A/S.

Ud over den daværende bestyrelsesformand og den daværende direktør er der således rejst tiltale mod yderligere to personer, hvor der i øjeblikket er nedlagt navneforbud, oplyser bagmandspolitiet.

Kursmanipulation i 2007 og 2008

Tiltalen vedrører Parken's tilbagekøb af egne udstedte aktier i perioden fra den 12. november 2007 til den 24. oktober 2008.

Kursmanipulationen skete ifølge tiltalen ved, at Parken via FIH Erhvervsbank og Capinordic Bank købte cirka 95.000 styk egne aktier i markedet Nasdaq OMX til en værdi af cirka 113 millioner kroner.

Den tidligere Parken-direktør nægter sig skyldig i anklagerne.

- Jørgen Glistrup kan ikke erkende sig skyldig og afviser på ethvert punkt anklagemyndighedens opfattelse af sagen, oplyser Jørgen Glistrups advokat, Karoly Németh i en pressemeddelelse.

- Denne afvisning har Jørgen Glistrup klart tilkendegivet i forbindelse med de afhøringer, der har været gennemført, skriver advokaten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

Men in Black dem i København 23. januar.

playFem personer anholdt ved demonstration mod coronarestriktioner

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere