Politiet på bar bund i sagen om brand på Frihedsmusee

Københavns Politi står fortsat uden afgørende spor af den eller de personer, der satte ild til Frihedsmuseet.

Foto: TV2/Lorry

Godt to uger efter, at en påsat brand lagde Frihedsmuseet på Esplanaden i København i ruiner, står Københavns Politi fortsat på bar bund i jagten på gerningsmanden eller -mændene.

- Det er gået fuldstændigt i stå, siger vicepolitikommissær Bertel Heilesen fra brandsektionen hos Københavns Politi.

- Men det ser vi desværre tit. Det er jo sket på et sted og et tidspunkt, hvor der ikke er særlig meget trafik, fortsætter han.

Branden blev opdaget kort før klokken 01.40 natten til søndag den 28. april.

Ikke mistet håbet om at finde gerningsmanden

I sidste uge efterlyste politiet et par mulige vidner, herunder en hundelufter, der blev set i området kort før, branden blev opdaget.

- Ham har vi været i kontakt med, men han kunne desværre ikke hjælpe, fortæller Bertel Heilesen.

Han har dog ikke helt mistet håbet om at finde frem til, hvem der satte ild til museet.

- Vi venter stadig på svar fra de tekniske undersøgelser, men om det giver noget, kan vi ikke sige, fortæller Bertel Heilesen, der stadig gerne vil høre fra mulige vidner, som kan ringe på 114.

Politiets brandefterforskere har fundet to arnesteder, og derfor har politiet konkluderet, at branden i Frihedsmuseet var påsat.

Arnestederne var på bygningens yderside med 10 meters mellemrum, det ene ved et mobilt toilet, det andet på bygningens bagside.

Antagelsen af, at der har været en brandstifter på spil, bekræftes af de billeder fra blandt andet videoovervågning, som politiet har set igennem som led i efterforskningen.

Alt udstillingsmateriale blev reddet

- Vi kan se, at der bevæger sig en rundt på stedet, og kort tid efter er der flammer, der udvikler sig. Det er omkring klokken 01.30, og branden bliver opdaget 20 minutter i to, har Bertel Heilesen tidligere sagt til Ritzau.

Trods den voldsomme brand lykkedes det at redde museets uerstattelige udstillingsgenstande fra den danske modstandskamp, men bygningerne er så medtagede, at det er uvist, om museet kan genetableres i Churchillparken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik