Politiet ophæver evakuering i lufthavnen

Der er ikke fundet nogen bomber i Københavns Lufthavn i Kastrup, og politiet ophæver derfor evakueringen af Terminal 3. Der var tale om overhørt snak om en bombe, oplyser Københavns Politi.

Folk kan igen vende tilbage til Terminal 3 efter en evakuering, der begyndte lidt efter kl. 12. Politiet har intet fundet.

Det oplyser pressetalsmand ved Københavns Politi, Steen Hansen, og fortæller, at der blot var tale om en dårlig spøg.

"Den første umiddelbare forklaring er, at der er tale om en spøg," siger han.

Hele hændelsen skyldtes en samtale mellem to passagerer, hvor ordet bombe blev nævnt. De to passagerer talte sammen, da de skulle tjekke deres bagage ind, fortæller pressetalsmanden.

Politiet blev derefter alarmeret og tilkaldte bomberyddere, der medbragte bomberobotten Rullemarie, som undersøgte en kuffert. Men politiet fandt intet, og folk kunne derfor vende tilbage til terminalen.

Det var to mænd, som havde bombesnakken, og de er nu blevet anholdt, fortæller Steen Hansen.

"Man har anholdt to personer ude i lufthavnen. Dem, som har ført den her samtale, hvor ordet bombe blev nævnt. De er stadigvæk i politiets varetægt. Jeg kan ikke kommentere, hvilke eventuelle konsekvenser det kan få for dem," siger han.

Politiet fik anmeldelsen klokken 12, og kort efter gik evakueringen af Terminal 3 i gang.

Kommunikationsmedarbejder hos Københavns Lufthavn Morten Bro fortalte, at der var blevet fundet en mistænkelig kuffert. I den forbindelse er det standardprocedure at evakuere den pågældende terminal, fortalte han. Selv skrev Københavns Politi på Twitter, at politiet var "til et mistænkeligt forhold i lufthavnen".

Spøgen fik også konsekvenser for både DSB og Københavns Metro. DSB oplyste, at togene ikke ville stoppe ved lufthavnen men køre direkte til Sverige efter stoppet ved Tårnby. Københavns Metro skrev på Twitter, at metroen heller ikke kørte til lufthavnen på grund af politiets arbejde i lufthavnen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere