Politiet ophæver afspærringen i Stenløse

To brændende gasflasker er nu fjernet fra Egedal Centret, og afspærringen er ophævet.

Forretningsdrivende og handlende har igen adgang til Egedal Centret i Stenløse, som hele formiddagen har været afspærret på grund af to brændende gasflasker.

Læs også: Brændende gasflaske lukker gågade

- Gasflaskerne er kørt væk i en container med vand og skal nedkøles i mindst 24 timer, fortæller pressetalsmanden ved Nordsjællands Politi, Henrik Suhr.

Siden klokken fem tirsdag morgen har brandvæsnet kølet flaskerne ned med vand, indtil de ved 11-tiden var nedkølet nok til, at man turde fjerne dem.

Politiet mener, at gasflaskerne er forsøgt brugt i forbindelse med et kup mod en bank i centret.

- Det er så gået galt, og gasflaskerne er blevet efterladt brændende, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi Jan Hedeager til Ritzau.

Det er en yndet metode blandt kriminelle at fylde bankbokse eller kontantautomater med gas og derpå sprænge dem i luften

Ifølge politiet indeholder gasflaskerne svejsegas, der er højeksplosivt, når det bliver varmt.

Fundet betød, at hele den østlige del af butikscentret var afspærret det meste af formiddagen, ligesom borgerne i området via sms'er blev advaret om ikke at komme i nærheden af centret.

Politiet har ikke anholdt nogen personer og har heller ikke fået henvendelser fra folk, der har observeret noget i løbet af natten, der kan sættes i forbindelse med de efterladte gasflasker.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik