Politiet og kommuner på Vestegnen indgår bandeaftale

Tre kommuner på Københavns Vestegn og politiet vil lave profiler på unge i fare for at ryge ind i en bande.

Børn og unge med en særlig risiko for at ryge i kløerne på banderne skal spottes, og der skal udvikles redskaber til at undgå, at de unge rent faktisk rekrutteres af banderne.

Det er nogle af de nye tiltag, som Københavns Vestegns Politi og kommunerne i Herlev, Ballerup og Gladsaxe har aftalt i en ny

partnerskabsaftale om en forstærket indsats mod bandekriminalitet.

- Vi har set en god udvikling siden maj, og nu har vi aftalt at fastholde, forstærke og udvikle indsatsen mod banderne, siger politidirektør Kim Christiansen i en pressemeddelelse.

Målet er tryghed i boligområderne

Bandekonflikten blussende op i starten af året, hvor Vestegnen oplevede flere skudopgør på åben gade og blandt andet et skuddrab på den 19-årige Jonathan Taboryski på Høje Gladsaxe Torv 11. januar.

Målet med indsatsen er at øge trygheden i kommunernes udsatte boligområder, og den skal finde nye måder at bremse unges rekruttering til bandemiljøerne som supplement til det eksisterende banderåd og exit-programmer.

- Vi vil samle alle gode lokale kræfter i boligområder med bander i en fælles indsats. De skal kende fakta og vide, hvad vi gør, og hvordan de kan bidrage. Omvendt vil vi gerne høre deres oplevelser, idéer og ønsker, siger politidirektøren.

Partnerskab skal køre frem til 2016

Helt konkret forpligter kommuner og politiet sig til at lave såkaldte risikoprofiler af børn og unge med særlig risiko for at blive rekrutteret til bandemiljøer.

Samtidig skal der findes metoder til at bremse en negativ udvikling for børn og unge med en risikoprofil og laves nye kriminalitetsforebyggende initiativer til at forhindre rekruttering.

Aftalen blev formelt underskrevet onsdag af politidirektøren og borgmestrene Thomas Gyldal Petersen (S) fra Herlev, Karin Søjberg Holst (S) fra Gladsaxe og Jesper Würtzen (S) fra Ballerup.

Partnerskabet er foreløbig aftalt til at køre frem til 2016 med et formandskab, som skifter mellem kommunerne. Herlev har formandskabet til 2015.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke afbrændt

playTo anholdt og sigtet efter hård paragraf efter afbrænding af Mette F.-dukke

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere