Politiet: Nu skal du huske at tænde lyset om eftermiddagen

Nu begynder den mørke tid - og et godt værn mod indbrud er at lade lyset være tændt, lyder opfordringen fra Nordsjællands Politi.

Det er så simpelt, at det næsten gør ondt. Men det virker!

Hvis du tænder lys i dit hjem, mens du ikke er hjemme, så har du med trykket på kontakten allerede gjort meget for at holde indbrudstyvene væk.

Og nu hvor den mørke tid er ved at være over os, så minder Nordsjællands Politi folk om at bruge det enkle, men effektive trick.

- Indbrudstyve går typisk efter boliger, hvor der ikke er nogen hjemme, da det mindsker deres risiko for at blive opdaget på fersk gerning, og intet signalerer, at en bolig står tom, som et mørklagt hus, når det samtidig er mørkt udenfor. Mit råd nummer ét for at holde indbrudstyvene væk er derfor at have tændt lys i sin bolig allerede fra sidst på eftermiddagen, hvis man ikke er hjemme, fortæller politiinspektør Carsten Spliid i en pressemeddelelse fra Nordsjællands Politi.

Flest indbrud eftermiddag og tidlig aften

Statistikken giver politiet ret. For mens mange tror, at indbrud typisk sker om natten, så viser tallene, at der sker flest indbrud i årets mørke måneder, og at hovedparten af dem udføres i timerne fra klokken 15 til 21.

- Når jeg går en aftentur i mit nabolag, kan jeg med det blotte øje se, at mange ikke bruger et af de nemmeste og billigste værn mod indbrud, nemlig tændt lys i boligen, og det ærgrer mig, for belysning er et effektivt middel til at holde indbrudstyvene væk. Det er ikke for at lægge ansvaret for indbrud over på lovlydige borgere, for det er selvfølgelig indbrudstyvene, der er skurkene i det her, men når man med simple midler kan gøre arbejdsbetingelserne for indbrudstyvene dårligere, kan man jo lige så godt tage midlerne i brug, lyder det fra Carsten Spliid.

Gode råd fra politiet.