Politiet med kraftig opfordring til forældre efter bombetrussel på Aula

Politiet opfordrer nu forældre til at tale med deres børn om it-sikkerhed og få skiftet brugernavn og password til det nye skoleintra Aula.

Efter flere tilfælde af ulovlig indtrængen på den nye skoleplatform Aula, der fredag er kulmineret med en bombetrussel rettet mod Skolen ved Sundet på Amager, kommer Rigspolitiet nu med en kraftig opfordring.

Rigspolitiet skriver fredag eftermiddag i en pressemeddelelse, at de ser på sagerne med stor alvor, og har valgt at koordinere et samarbejde med Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3) for at finde de skyldige.

Samtidig bør forældre tale med deres børn om it-sikkerhed samt få skiftet brugernavn og password, lyder det fra politiet.

quote Rigtig mange har stadig det password, som de fik udleveret, da de kom på AULA, men det er en god ide at ændre det til noget nyt og mere sikkert

Claus Birkelyng, politiinspektør og leder af NC3

Skolen ved Sundet er det tredje tilfælde, hvor en eller flere personer har hacket en elevs konto og sendt bombetrusler rettet direkte mod en skole.

Claus Birkelyng, politiinspektør og leder af NC3, oplyser, at der i sagerne er tale om at andre har fået adgang til børn eller unges brugernavn og password og derefter har logget sig ind og misbrugt det til at sende trusler. 

"Hoveddøren" er ikke brudt op

- Der er populært sagt ikke tale om, at hoveddøren er brudt op, men at man har fundet nøglen og låst sig ind. Det kan man heldigvis sikre sig mod med meget enkle midler. Derfor er det vigtigt, at man som forældre tager en snak med sit barn om it-sikkerhed – også selvom man har mindre børn i for eksempel 4. klasse, siger Claus Birkelyng, og anbefaler på det kraftigste til at man benytter chancen til at få skiftet sit password.

Fakta om AULA

- Rigtig mange har stadig det password, som de fik udleveret, da de kom på det nye skoleintra, men det er en god idé at ændre det til noget nyt og mere sikkert, siger han.

Ingen adgang til følsomme oplysninger

Rigspolitiet understreger desuden, at gerningsmændene ikke har skaffet sig adgang til følsomme oplysninger. Adgang til følsomme data kræver nemlig her et yderligere sikkerhedsniveau i form af NemID, og sagerne har udelukkende ramt børn og unge som logger ind via UNI.Login.

- Det de har kunnet se, er helt ufarlige informationer med fællesbeskeder fra skolen. Adgang til for eksempel private beskeder fra lærerne om de enkelte elever kræver NemID at få adgang til, ligesom de mere følsomme oplysninger gør, fortæller Claus Birkelyng.

Aula-systemet har kostet op imod 400 millioner kroner og er udviklet af Netcompany, der også står for driften via underleverandøren Amazon Web Services.
 

Politiets anbefaling mod hacking på AULA

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere