Politiet lokket i fælde før drabsforsøg

Falske 112-opkald skulle lokke politiet på afveje, mens en dødspatrulje slog til på Nørrebro.

Fire mænd med tilknytning til Hells Angel's rugekasse AK81 gjorde, hvad de kunne for at lokke politiet på afveje, inden de to af dem affyrede en byge af skud mod en mand i Baggesensgade i København.
Det er anklagemyndighedens teori i den store rockersag, der mandag fortsætter på fjerde dag ved Retten i Glostrup. Her afspillede anklager Charlotte Alsing Juul tre falske 112-opkald, som faldt kort før skyderiet. Fire tavse tiltalte indtog vidneskranken imens.

Alarmcentralen modtog 3 opkald fra to personer. De to telefoner er kun blevet brugt den ene gang, og sprogeksperter kan ikke udelukke, at det har været andre end de tiltalte, man kan høre på optagelsen
- Jeg er ude ved Lynetten (det nordlige Amager, red.), og jeg har lige set et skyderi. Der er en, der ligger og bløder, lyder det på 112-opkaldet, men da politiet kom frem, viste det sig, at alt åndede fred og ro på stedet.

Til gengæld brød helvede løs et kvarters tid senere på Nørrebro. Klokken 12.30 den 22. april 2009 blev en mand mejet ned af 10 skud. De blev affyret fra en motorcykel med to personer på.
Manden blev ramt i hoften, i låret, i foden og i armen, men overlevede drabsforsøget. Ifølge anklagemyndighedens teori deltog fem mand i planlægningen af drabet. De to bag de falske opkald, de to på motorcyklen og hovedvidnet MFP.
MFP er den mest omtalte person i sagen mod de 16 rockere. Han har selv været med i AK81, men har bestemt sig for at samarbejde med politiet. Selv har han tilstået medvirken til fem drabsforsøg. Det har kostet ham 12 år bag tremmer.

De fem tiltalte, der indtil videre har været i vidneskranken, har alle været tavse som den grav, de ifølge anklagemyndigheden ville lægge deres ofre i. Alle venter på, at MFP skal komme med sin forklaring engang i maj.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere