Politiet kræver seks fængslet efter prostitutions-aktion

Otte blev anholdt i en aktion i Istedgade i København mod opsøgende prostituerede. Seks kræves fængslet.

Foto: TV2/Lorry

Seks afrikanske kvinder skal varetægtsfængsles, hvis det står til Københavns Politi, efter at ordensmagten gik i aktion mod pågående prostituerede natten til fredag i Istedgade i København.

To personer blev løsladt umiddelbart efter anholdelsen, da de havde statsborgerskab i et andet EU-land. Derfor skal fem kvinder fra Nigeria og en kvinde fra Gambia for en dommer fredag.

- Vi har ved tidligere lejligheder afholdt aktioner i området og har her kunnet konstatere, at kvinderne kom tilbage efter kort tid og fortsatte med åbenlyst at tilbyde seksuelle ydelser til forbipasserende, siger politiinspektør Jan Bjørn fra Station City.

Aktion primært rettet mod afrikanske kvinder

- Derfor valgte vi at sætte aktionen i værk i tæt samarbejde med blandt andet Kvindehandelsgruppen, lyder det.

Københavns Politis udlændingekontrolgruppe gennemførte aktionen på Vesterbro i København natten til fredag i samarbejde med Station City og Kvindehandelsgruppen.

Aktionen foregik i området omkring Istedgade og var primært rettet imod afrikanske kvinder, der igennem længere tid har præget gadebilledet om natten.

Ved deres meget pågående adfærd har kvinderne ifølge politiet medvirket til at skabe uro i området til gene for forbipasserende, beboere og erhvervsdrivende.

Sigtelserne lyder på ulovligt arbejde ved prostitution og subsistensløshed.

Politiinspektøren vil ikke udelukke, at der kommer flere aktioner i den nærmeste tid.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik