Politiet kommer med "kynisk" advarsel: "Brems ikke for dyrene"

Møder du en gås, mens du kører 100 km/t - så kør den ned, opfordrer politiet.

Foto: Jørgen Kirk - Ritzau Scanpix

Gæs har ikke styr på røde og grønne lys.

Derfor kan du som bilist komme ud for, at der pludselig står en flok gæs midt på kørebanen.

Vi ved godt, at ovenstående kan lyde kynisk, men vi er nødt til at tænke på jeres sikkerhed.

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi har de seneste dage modtaget adskillige anmeldelser om farlige situationer i trafikken, hvor gåse-forældre og deres gæslinger krydser stærkt trafikerede veje.

Men det er ikke kun de intetanende gæs, der skaber farlige situationer. Det er også dyreglade mennesker.

"Det skaber nogle uhensigtsmæssige situationer i trafikken med pludselige opbremsninger og sågar mennesker, der løber rundt med biler susende om ørerne med 110 km/t i forsøget på at genne gæssene på rette spor", skriver Nordsjællands Politi på Facebook.

Læs også Nu er 12 bortløbne køer fanget ind: Men arbejdet er ikke færdigt

"Det kan lyde kynisk"

Politiet kommer derfor med en advarsel. For selvom man elsker dyr, skal man altså ikke bremse op.

- Når dyre krydser vejen et sted, hvor det ikke naturligt at standse op, så kan det give nogle farlig situatoner, hvis man bremser. Så vi anbefaler, at man kører videre og undgår at udsætte sig selv og sine medtrafikanter for fare, siger Søren Bjørnestad, der er vagtchef ved Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Når det er sagt, skal du selvfølgelig ikke gå direkte efter at ramme dyrene: 

Læs også Sluppet ud af Zoo: Eksotisk fugl flyttet ind i park

"Det betyder naturligvis ikke, at du nærmest skal bruge bilens kølerfigur som sigtekorn og bevidst køre en fugl over, hvis den har forvildet sig ud på vejbanen, men du skal være meget opmærksom på trafikken omkring dig, inden du undviger eller katastrofeopbremser. Nogle gange er den mest sikre løsning for dig og dine medtrafikanter desværre at fortsætte med at køre ligeud med 110 km/t, selvom for eksempel en fugl står i vejen", skriver Nordsjællands Politi på Facebook.

Søren Bjørnestad anbefaler dig at ringe til politiet eller Vejdirektoratet, hvis du ser nogle dyr løbe rundt på en trafikeret vej. Er dyrene kommet til skade, så ring til Dyrenes Vagtcentral på 1812.

"Men du skal altså ikke hive bilen ind i nødsporet på motorvejen i myldretiden for at hjælpe dyrene, selvom dine intentioner er gode. Vi ved godt, at ovenstående kan lyde kynisk, men vi er nødt til at tænke på jeres sikkerhed", skriver politiet afslutningsvist. 

Læs også Fælledparken: Mød gåsen der tror den er en svane

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik