Politiet knaldede knallerter

Uhyggeligt mange knallertkørere i Nordsjælland overtræder loven. Det viser statusopgørelsen af en særlig knallertaktion Nordsjællands Politi netop har holdt.

Mere end 300 sigtelser er det blevet til, og der er beslaglagt 10 knallerter.

- Resultatet er virkelig skræmmende, siger politiassistent Jesper Knak fra Nordsjællands Politis færdselsafdeling til Frederiksborg Amts Avis.

I sagsbunken var der blandt andre 18 knallertførere, der blev knaldet for spirituskørsel. Den højeste promille blev målt til 1,97. Derudover var der 10 personer, der aldrig havde erhvervet kørekort, 25, der kørte uden styrthjelm, 29, der ikke havde deres forsikringer i orden, mens hele 95 af de mindre knallerter var ulovlige.

- Hver gang vi har en knallertaktion forventer vi at finde omkring 100 ulovlige knallerter. Resultatet af sidste uges aktion er på ingen måde overraskende, men det er alligevel uhyggeligt, at vi kan blive ved med at snuppe så mange, siger Jesper Knak til avisen.

Under aktionen havde Nordsjællands Politi naturligvis også et vågent øje på andre lovovertrædere.

- Vi har sigtet 30 personer for at køre uden sele i deres personbiler. 13 talte i håndholdt mobiltelefon, seks kørte for stærkt, mens 33 andre havde andre overtrædelser, fortæller Jesper Knak, der fortsætter:

- Vi havde også en rystende historie fra aktionen. En meget beruset kvinde så fire uniformerede betjente i Smidstrup. Hun gik hen og talte med dem, hvorefter hun gik direkte hen til sin bil og forsøgte at køre fra stedet. Hun blev naturligvis standset med det samme og anholdt for spirituskørsel.

Knallertaktion blev foretaget i Helsingør, Kokkedal, Nivå, Espergærde, Frederiksværk, Hundested, Hillerød, Helsinge, Vejby, Smidstrup, Farum, Birkerød, Frederikssund, Jægerspris, Lyngby, Gentofte og Nærum. Den blev foretaget af cirka 10 betjente fra færdselsafdelingen fra mandag til fredag i sidste uge i tidsrummet 13.00-21.00.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere