Politiet jagter klonede luksusbiler

Ifølge politiet er Hells Angels involveret i tyveri af biler der klones. Biler for 20 millioner er beslaglagt.

Da en 37-årig mand med tætte forbindelser til Hells Angels tidligere på måneden blev fængslet i København, var det resultatet af politiaktion mod det fænomen, der kaldes kloning af biler.

Det er politiet i Danmark, Sverige og Tyskland, der sammen har efterforsket de omfattende tyverier af luksusbiler rundt om i Europa.
Ifølge det svenske nyhedsbureau TT beslaglagde politiet i de tre lande 40 biler til en samlet værdi af omkring 20 millioner kroner.

Ifølge vicepolitiinspektør Lau Thygesen fra bandeenheden Task Force Øst foregår kloningen ved, at der stjæles en kostbar bil et sted i Europa, eksempelvis i forbindelse med en prøvetur.

Samtidig låner gerningsmændene i et andet land en tilsvarende bil, og får på den måde adgang til bilens registreringsattest.

Den stjålne bil får så filet stelnummeret ned og får et nyt, der er så professionelt udført, at kun grundige undersøgelser kan afsløre det som et falsum. Registreringspapirerne forfalskes samtidig, og på den måde får den stjålne bil pludselig en helt ny identitet.

Den kan så køres til eksempelvis Danmark og sælges.
- Kloning af biler er organiseret kriminalitet på tværs af landegrænser. Vi har en ret sikker formodning om, at der kører mange klonede biler rundt i Danmark, siger Lau Thygesen.

Der er tale om biler i den absolutte dyre ende af mærker som Porsche, BMW, Hummer og Lamborghini. Og det kan blive en dyr affære for den intetanende køber af en klonet bil.

- Det er ulykkeligt for de mennesker, der bliver ramt. Uanset om man har købt bilen i god tro eller ej, skal bilen afleveres tilbage til den oprindelige ejer, siger Niklas Kirchhoff fra kriminalpolitiet i Malmø til TT.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

Skud fra skydebane fik politiet til at rykke ud til Amager

Politi retten i glostrup 112

Anklager vil have ældre ægtepar idømt fængsel for hadforbrydelse mod ung kvinde

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

182875419_1391088584582504_6810450947341715862_n

Farvel til bilen - påvirket bilist kørte for 11. gang uden kørekort

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere