Politiet indfører visitationszone efter Gladsaxe-drab

Københavns Vestegns Politi indfører nu visitationszone i Gladsaxe, Ballerup og Herlev kommuner. Det sker efter drabet på en 19-årig mand i går.

Visitationszonen indføres fra idag fra kl. 16 og varer frem til den 28. januar kl. 16. Det betyder, at folk der færdes i områder kan blive visiteret af politiet.

Borgere vil derfor kunne udsættes for kropsvisitering fra lørdag klokken 16 til den 28. januar klokken 16, oplyser politiet.

- Grunden er, at der har været en række skudepisoder den seneste tid, siger efterforskningsleder af drabet på den 19-årige Charlotte Skovby til Ritzau.

- Vi vil gerne have, at folk føler sig trygge, så vi vil forsøge at gå ind de steder, hvor det er muligt, og fjerne de våben der er i området, fortæller hun.

Politiet efterlyser vidner, som har set en hvid Ford Ka. Bilen er stjålet fredag aften efter klokken 17.45 på Skovengen i Kokkedal. Lidt over klokken 20 blev bilen fundet brændende på Nøkkerosevej i Emdrup.

Kort før mener politiet, at samme bil kan sættes i forbindelse med drabet på en 19-årig mand i Høje Gladsaxe.

Der er tale om en ny hvid tre-dørs Ford Ka, årgang 2012, med registreringsnummer FC 37922. På fronten har den grønne flamme-klistermærker.

- Vi hører meget gerne fra vidner, som har set den hvide Ford Ka i områderne Kokkedal, Gladsaxe og Emdrup, siger efterforskningsleder Charlotte Skovby.

Fem mænd har været anholdt, men lørdag er alle løsladt efter afhøringer. Ingen af de fem er sigtet for drabet, oplyser Københavns Vestegns Politi.

- Vi har afhørt dem, og det har ikke givet noget afgørende til efterforskningen. De er løsladt igen, og vi har ikke sigtet dem for noget, sagde politikommissær Ole Nielsen tidligere til Ritzau.

Den 19-årige mand blev ramt af skud i hovedet og i skulderen, og politiet har fundet 10 patronhylstre.

To andre mænd blev også såret, men begge er uden for livsfare. Den ene - en 21-årig mand - er ramt i armen og låret, mens den anden er ramt i foden. Muligvis af en kugle, der først ramte jorden, så den kun efterlod et mærke på foden.

Politiet ved endnu ikke, hvorfor en eller flere gerningsmænd skød mod gruppen af unge mænd. Gerningsvåbnet er heller ikke fundet, men de foreløbige undersøgelser viser, at der er blevet skudt med en ni millimeter pistol.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Neon Hovedbanegården

Alarm afblæst: Hovedbanegården blev evakueret

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere