Politiet: I dag starter påskekontrollen

Københavnerne er blevet bedre til at holde sig fra rattet efter påskefrokosten. I løbet af den næste halvanden uge ser vi, om det også gælder i år.

Spritkontroller er en lige så fast tradition som påskefrokosterne.

Også i år gennemfører politiet en indsats mod fartsyndere og påvirkede bilister hen over påskedagene fra i dag fredag den 23. marts til og med mandag den 2. april.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

- Vi laver kontrollen over påsken, fordi det er en tid på året, hvor vi hyppigere besøger hinanden, og hvor vi typisk drikker lidt mere alkohol, lidt lige som julen, siger Lars Haugaard, der er vicepolitiinspektør hos Københavns Politis færdselsafdeling, til BT. 

Derfor opfordrer politiet alle til at tænke sig om, inden de tager til påskefrokost og andre komsammener med alkohol involveret.

- Påsken er en højtid, hvor man mødes i hyggeligt og festligt lag, og hvor der indtages spiritus. Politiet opfordrer til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem, står der i pressemeddelelsen.

Mindre spritkørsel i København

Alligevel har Lars Haugaard ros til hovedstadens bilister.

- Folk i vores kreds er blevet bedre til at komme hjem på en anderledes måde end bilen, hvis de har drukket. Der er altid lidt flere, som ryger i fælden, når vi laver de her målrettede indsatser i julen og i påsken, men det drejer sig ikke om så mange, siger vicepolitiinspektøren til BT. 

Han fortæller også, at Københavns Politi målretter kontrollen mere, men de sætter ikke flere ressourcer af til kontrollen, men at den til gengæld bliver mere målrettet.

Antallet af domme for spirituskørsel faldt med 12 pct. fra 2015 til 2016. Det er især mænd, der dømmes for spirituskørsel ifølge Danmarks Statistik. Tallene for 2017 ligger endnu ikke klar.