Politiet holder øje med skolestart

Snart starter skolerne igen og dermed skal mange nye og små trafikanter ud på vejene igen. I den forbindelse er politiet på plads med kontrol.

Sommerferien er ved at være slut, og det betyder skolestart for både store, men også små nye elever, der har brug for hjælp i trafikken, og det er politiet naturligvis opmærksom på.

quote Hvert år stopper vi desværre alt for mange billister, der kører for stærkt

Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter

De kommende uger vil politiet derfor gennemføre målrettede indsatser på skolevejene landet over, når skolestarten rammer i ugerne 32, 33, 34 og 35.

Målet med indsatserne er først og fremmest at gøre det mere trygt og sikkert for børnene at færdes i skole, men også forældrene er der fokus på.

Hensynsløs kørsel

Ifølge politiet er der nemlig nogle billister, der har alt for travlt med at bringe deres børn i skole, så de helt glemmer at vise hensyn til cyklister, fodgængere og andres børn:

- Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Hvert år stopper vi desværre alt for mange billister, der kører for stærkt, som har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn eller som undlader at respektere diverse forbudsskilte ved skolerne.

- For sikkerhedens skyld gennemfører vi også kontroller i år, lyder det fra Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i en pressemeddelelse.

Træn med dit barn

Derudover vil indsatserne koncentrere sig om bilernes hastighed, om alle er fastspændt i sikkerhedssele og adfærd i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne.

Der er heldigvis få børn, der kommer til skade i trafikken. Alligevel anbefaler Rigspolitiet og Rådet for Sikker Trafik, at man følger en række gode råd, inden skolestart:

Træn skolevejen til fods

Træn skolevejen på cykel

Pas på de små, når du kører i bil

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Beand Nørrebro

Igen: Nørrebro ramt af brande

politi demo

playPolitiet massivt til stede efter uro i København - en anholdt for stenkast

tåregas

playEfter stor demonstration: Kampklædt politi spærrer del af Østerbro

20210429-201324-7-1920x1440we

Politiet efterlyser tabt medicin - kan være dødeligt ved indtagelse

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere