Politiet hentede udvist 12-årig

Tirsdag morgen klokken halv syv bankede det på døren til familien Dogans lejlighed i Østervang.

- Der kom syv politibetjente. Jeg var helt chokeret, fortæller Ilyaz Dogan.

Han er far til 12-årige Serhat og 18-årige Ferhat, som sammen med deres mor blev afhentet af politiet og kørt til politistationen i Glostrup. De måtte ikke længere opholde sig i Danmark og blev derfor sat på et fly til Tyrkiet klokken 12.30. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- På politistationen fik vi 20 minutter til at sige farvel. Mine to drenge var rigtig kede af det og jeg er rigtig ked af det, siger en tydeligt rørt Ilyaz Dogan og fortæller, at hans kone og to sønner er taget tilbage til hans far hus i den lille landsby, de kommer fra.

Serhat og Ferhat har sammen med deres mor søgt om opholdstilladelse i Danmark, hvor faderen Ilyaz Dogan bor sammen med sine to døtre.

Familien har dog fået afslag med den begrundelse, at myndighederne ikke ser nogen grund til, at Ilyaz Dogan ikke kan rejse til Tyrkiet sammen med sine to sønner og sin kone og bo der. Ilyaz Dogan har i mere end 10 år drevet to restauranter i Nordsjælland og har sammen med sine to døtre varigt ophold i Danmark.

Sognepræsterne i Grønnevang Kirke Thyge Enevoldsen og Per Bohlbro samt pastor Leif Bork Hansen har dog klaget til Udlændingenævnet i håb om at få familiens sag genoptaget, men Serhat, Ferhat og deres mor har ikke fået lov at blive i Danmark, mens klagen bliver behandlet og blev derfor afhentet af politiet tirsdag.

- Jeg synes, det er slemt at blive hentet på den måde. Man burde kunne finde ud af det, når de ikke er gået under jorden. Serhat var endda i skole så sent som i går, siger Leif Bork Hansen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere