Politiet har fået 15 nye tip om brand på Frihedsmuseet

Efter dusør på 100.000 kroner for opklaring af brand på Frihedsmuseet har politiet fået nye henvendelser.

Foto: TV2/Lorry

15 borgere har henvendt sig til Københavns Politi med tip i sagen om den påsatte brand på Frihedsmuseet, efter at en anonym giver for en uge siden udlovede en dusør på 100.000 kroner for tip, der fører til gerningsmanden.

- Nogle fortæller om videoovervågning, mens andre peger på nynazistiske grupperinger. Og der er flere af de oplysninger, som vi skal have fulgt op på, og flere personer, som vi skal have ind til en afhøring, siger Bertel Hejlesen, leder af brandsektionen, til Ritzau.

Umiddelbart er der dog intet, som tyder på, at en af de 15 borgere får del i dusøren på 100.000 kroner, da det kræver, at politiet får oplysninger, som fører til gerningsmanden.

- Det er ikke sådan, at vi siger yes, det er sådan, det hænger sammen. Så vi er stadig interesseret i henvendelser, fortæller Bertel Hejlesen.

Videoovervågningen viser, branden var påsat

Efter branden natten til 28. april, der lagde Frihedsmuseet i ruiner, fandt politiets brandefterforskere to arnesteder.

Derfor har man konkluderet, at branden var påsat. Men efterforskerne er altså fortsat på bar bund i sagen.

Arnestederne var på bygningens yderside med 10 meters mellemrum - det ene ved et mobilt toilet, det andet på bygningens bagside.

Formodningen om, at der har været en brandstifter på spil, bekræftes af de billeder fra blandt andet videoovervågning, som politiet har set igennem som led i efterforskningen.

Ring 114, hvis du har et tip

- Vi kan se, at der bevæger sig en rundt på stedet, og kort tid efter er der flammer, der udvikler sig. Det er omkring klokken 01.30, og branden bliver opdaget 20 minutter i to, har Bertel Hejlesen tidligere sagt til Ritzau.

Trods den voldsomme brand lykkedes det brandvæsnet at redde museets uerstattelige samling af blandt andet gamle uniformer, fotos og illegale blade.

Hvis man ligger inde med oplysninger i sagen, kan man ringe til politiet på 114.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik