Politiet frygter coronakrisen fører til øgede spændinger i narkomiljøet

Narkosmuglerne har svært ved at få stoffer ind i Danmark, fordi næsten alle landegrænser omkring os er lukket ned. Politiet frygter, at færre stoffer vil give urolighed i narkomiljøet.

Det er et simpelt spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Coronakrisen betyder, at efterspørgslen på stoffer kun vil falde en smule, men udbuddet vil falde drastisk, fordi smuglerne har meget svært ved at få nye stoffer ind i landet.

Derfor vil der i den kommende tid være færre stoffer på gaden end normalt, og det vil føre til prisstigninger, som kan være svære at sluge for mange stofmisbrugere.

Derfor frygter Rigspolitiet, at der under samfundsnedlukningen vil ”være øgede spændinger i blandt organiserede kriminelle,” som de skriver i en mail til TV 2 Lorry.

"Coronavirussygdommen covid-19 må forventes at få indvirkning på indsmuglingen og distributionen af narkotika i Danmark og indirekte dermed også på tilgængeligheden af og prisen på narkotika her i landet."

"Lukkede grænser i Danmark og andre lande i Europa, forventes at medføre et langt mindre udbud af forskellige narkotikatyper, skriver Rigspolitiet."

Priserne vil stige kraftigt

Allerede torsdag meldte brugerne hos Center for Rusmiddelbehandling i København, at priserne på heroin var steget med 30-40 procent.

"Det er Rigspolitiets vurdering, at priserne på narkotika vil stige i takt med, at lande i hele verden i stigende grad lukker ned for kontakt med omverdenen," skriver Rigspolitiet i mailen.

Men trods meldingerne om prisstigninger mener Rigspolitiet endnu ikke, at de store effekter for alvor endnu har sat sig i markedet.

"Idet restriktionerne er forholdsvis nye, er det umiddelbart for tidligt til at aflæse markante ændringer af narkotikasituationen i Danmark."

Dårligere stoffer vil give spændinger

Når narkohandlerne ikke længere kan få nye stoffer ind i landet, så må de arbejde med det, der er til rådighed. Derfor kan det frygtes, at der vil blive blandet diverse giftige stoffer i det, der er tilbage på markedet.

"For pulvertyper som kokain, amfetamin og heroin vil det erfaringsmæssigt formentlig, udover højere priser, have en indvirkning på kvaliteten (koncentration), idet stoffet vil blive fortyndet ud over det sædvanlige for at øge mængden og indtjeningen," skriver Rigspolitiet.

Men dårlige stoffer skaber utilfredshed i misbrugsmiljøet, og derfor frygter politiet, at situationen kan blive anspændt.

"Derfor kan en afledt konsekvens være øgede spændinger i blandt organiserede kriminelle. Rigspolitiet følger denne udvikling tæt," skriver politiet i mailen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20210217-140125-L-1920x1280we

Skoleelever i Ishøj skal fortsat blive hjemme

5987

Fredensborg Kommune har et af landets højeste smittetal - men smitten fordeler sig helt skævt

Coronavaccination

93 procent af alle plejehjemsbeboere er vaccineret i Region Hovedstaden

20201227-104249-L-1920x1280we

Se listen: I disse kommuner kan borgere over 85 år corona-vaccineres hos egen læge

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere